Ekrem İmamoğlu: Bu ilin acilen metroya ihtiyacı var

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul'la ilgili bir soru üzerine, şehrin öncelikli sorunun ulaşım olduğunu söyledi. İmamoğlu, "Deprem derhal tedbir alınması gereken bir konu. Toplanacak alan kalmadı İstanbul'da. Bu ilin acilen metroya ihtiyacı var" dedi.

Abone ol

DUVAR - CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu'na katıldığı televizyon programında "HDP oylarını alabilmek için nasıl bir çalışma yapacaksınız?" sorusu yöneltildi. İmamoğlu, "Özel bir çalışmaya gerek yok. Farklı bir şey istemiyorlar ki, insana saygı, eşit haklar. Türkiye'nin yeni nesil belediyeye ihtiyacı var. Biz bu kentin problemlerini çözmezsek hangi ideolojiyi konuşabiliriz" yanıtını verdi.

Seçilmesi halinde Kanal İstanbul projesini iptal edip etmeyeceği sorulan İmamoğlu, "Deprem derhal tedbir alınması gereken bir konu. Toplanacak alan kalmadı İstanbul'da. Kanal İstanbul'dan önce bu ilin sorunları var. Bu ilin acilen metroya ihtiyacı var. Şu anda raylı sistemin payı yüzde 14. Biz buna yoğunlaşacağız Doğruyu alkışlarız, yanlışa dur deriz" ifadelerini kullandı.

Habertürk TV'de yayınlanan "Türkiye'nin Nabzı" programa konuk olan CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, soruları yanıtladı.

TBMM Başkanı Binali Yıldırım'ın rakibi olmasını isteyip istemediği sorulan Ekrem İmamoğlu, "Hayatım boyunca rakip diye bir kavramla ilgilenmedim. Hele siyasi rakip gibi bir kavramla ilgilenmedim. Ne siyasi rakibi, ne siyasi partiyi konuştum. Sadece alanımda üretmek istediğim konuyla alakadar oldum. Rakibim belli olunca arayıp şans dileyecek olan benim" dedi.

"Sahada Sayın Erdoğan da olacak. Bu sizi tedirgin ediyor mu?" sorusu üzerine İmamoğlu, "Hiç etmiyor. Ben İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayıyım. İstanbullularla ilgileneceğim. Üreteceğim işler İstanbul ile ilgili. Bir İstanbullu olarak Sayın Cumhurbaşkanı'nın beni dinlemesini isterim. Eminim ki İstanbul'a yaşatacağım bir 5 yıl sonrasında Sayın Cumhurbaşkanı bile bana oy verir" yanıtını verdi.

'HERKESİN OYUNU ALAMAYABİLİRİM AMA GÖNLÜNÜ ALABİLİRİM'

"Türkiye çok kutuplaştı" diyen İmamoğlu, "CHP'de çok değerli bir siyasi tecrübe yaşadım. O dönemde İstanbul'da kazanılan tek belediye olması başka bir vitrini ortaya koydu. Ben kişinin yaptığı hataların, kurumu bağlamayacağını ispat ettim. Belediye başkanı olduğumda söylemiştim, 'Bu kentte oyunu alamayacağım bir kişi yaşamıyor' demiştim. Evet herkesin oyunu alamayabilirim ama tamamıyla gönlünü alabilirim" diye konuştu.

'MUHARREM İNCE 'VERİLEN HER GÖREVE KOŞACAĞIZ' DEDİ'

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için isimlerden Gürsel Tekin'le görüştüğünü aktaran İmamoğlu, şöyle devam etti:

"Sayın Muharrem İnce, 'İstanbul'da buluşacağız, verdiği her göreve koşacağız' dedi. Sayın Gürsel Tekin'le ve bütün partili yetkililerimle görüştüm. Siyasi hayatta beraber yürüdüğünüz insanların başarısı sizi gururlandırır. Çok da miting hayali kuran birisi değilim. Birebir kendimizi onlara hissettirmek daha etkili. Mitingler biraz insanları ayırıyor. Sayın Gürsel Tekin'in tecrübelerinden ve sahada edindiği izlenimlere tabi olduğumu söyledim. O da zevk duyacağını söyledi. Kampanya modelimiz içinde herkes var. Sadece İstanbul milletvekilleri ya da MYK ve parti meclis üyeleri yok. Her arkadaşımız bu sürece aktif olarak katılacak. Sayın Tekin'le birçok defa buluşacağız."

'OCAK AYININ İKİNCİ YARISINA KALMADAN ADAYLAR AÇIKLANACAK'

İstanbul'un ilçeleri için 400'ün üzerinde aday adayı olduğunu dile getiren Ekrem İmamoğlu, "39 ilçede doğru aday tespiti için hep birlikte çalışacağız. Elbette bunun parti meclisi ve MYK ayağı var. Bir ilçede 20 aday adayı vardır ama bir kişi aday olacak. Ocak ayının ikinci yarısına kalmadan bu sürecin toparlanacağını düşünüyorum. Bu perşembe günü manifestomuzu Haliç Kongre Merkezi'nde saat 11.00'de açıklayacağız" şeklinde konuştu.

'TÜRKİYE'NİN YENİ NESİL BELEDİYEYE İHTİYACI VAR'

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in kendisini aradığını kaydeden İmamoğlu, "Sayın Akşener beni aradı, başarılar diledi. Çok da mutlu oldum, onur duydum. Ben aslında bir İstanbul ittifakı, kentlinin şehirlinin, İstanbullu'nun aradığı şekilde temsil edilmeyi düşünüyorum" dedi.

"HDP olacak mı?" sorusuna İmamoğlu, "Herkes olacak. Mevzu yaşadığımız yer. Konuştuğumuz İstanbul. Bu kentte 1 milyon 200 bin 0-5 yaş arası çocuk var. Minimum 2 milyon ebeveyn var. Bu kentte bu çocukları geleceğe nasıl hazırladı İstanbul? Kreş mi açtı, ne yaptı? Bütün bunları anlatacağız" şeklinde yanıt verdi.

"HDP oylarını alabilmek için nasıl bir çalışma yapacaksınız?" sorusu üzerine İmamoğlu, "Özel bir çalışmaya gerek yok. Farklı bir şey istemiyorlar ki, insana saygı, eşit haklar. Türkiye'nin yeni nesil belediyeye ihtiyacı var. 16 milyon nüfusu var İstanbul'un. Biz bu kentin problemlerini çözmezsek hangi ideolojiyi konuşabiliriz" ifadelerini kullandı.

SEÇİM SLOGANI: İMAMOĞLU VARSA ÇÖZÜM DE VARDIR

Seçim sloganının "İmamoğlu varsa çözüm vardır" olduğu söyleyen Ekrem İmamoğlu, "Lansman günü bu kavramı ortaya koyacağız. Yeni kavramlar da eklenebilir. Ekibimizin içinde liyakatlı, şehirciliğe, kent psikolojisine, kadına, çocuğa her konuya değinen insanlar var. İstanbul'u yönetmeye talip olan insan kenti tek başına yöneteceği iddiasında ise zaten o süreç bizi buraya getirdi. Tam tersi kapıları açacağız. Burada bir sürü beyin var" diye konuştu.

'BU İLİN ACİLEN METROYA İHTİYACI VAR'

Kanal İstanbul projesiyle ilgili bir soru üzerine İmamoğlu, şunları söyledi:

"Deprem derhal tedbir alınması gereken bir konu. 1999'dan beri depremi konuşuyoruz. Toplanacak alan kalmadı İstanbul'da. Kanal İstanbul'dan önce bu ilin sorunları var. Bu ilin acilen metroya ihtiyacı var. Bizi ulaşım adına tamamen işimiz orada olmalı. Şu anda raylı sistemin payı yüzde 14. Biz buna yoğunlaşacağız. Doğruyu alkışlarız, yanlışa dur deriz."

"İlk icraatım şu ulaşımla ilgili acil eylem planlarıyla ilgili çok değerli masalar kurmak" diyen Ekrem İmamoğlu, "Taksicinin, servis şoförünün, minibüsçünün derdi var. Öğrencilerin ulaşım derdi var. Aktarmadan dolayı ödediği yüksek ücretler var. Birçok konuda problem masaya yatırılacak. Milyonlarca insan belki hayatlarında bir defa büyükşehir belediyesini ziyaret edecek. Bizim onların sorunlarına dokunduğumuzu hissedecekler" dedi.