Ekrem İmamoğlu, mahkemeye verdiği dilekçeye ilişkin konuştu: Ne olacaksa olsun

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan Ekrem İmamoğlu, hakkında açılan 'ahmak' davası sonrası mahkemeye sunduğu dilekçeye ilişkin konuştu. İmamoğlu, "Konuşalım ne olacaksa olsun" dedi.

Abone ol

DUVAR - İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, hakkında açılan 'ahmak' davasına ilişkin İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi’ne bu kez bizzat dilekçe vererek duruşmaya katılma talebinde bulundu.

Bayrampaşa Belediyesi'nin düzenlediği toplu açılış töreni sonrası vatandaşlarla bir araya gelen İmamoğlu, gazetecilerin İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi’ne duruşmaya katılmak için yaptığı başvuruya ilişkin "Dilekçeyi duyum üzerine mi beklenti üzerine mi verdiniz" sorusu üzerine şu yanıtı verdi:

"İstinaf mahkemesinde hakimlerin üyelerin daha sağlıklı karar verebilmelerine katkı sunmak için oradaydım. Benim bu kadar topluma mal olmuş bir olayın bu tartışılan bir olayın, toplumun gündeminden kalkması için bugün oraya gidip başvuruda bulundum. Ben katıldığım bir duruşma talep ediyorum. Konuşalım ne olacaksa olsun. Milleti meşgul etmeyi bıraksınlar, bu aşamada ben böyle bir kişisel talebi açmayı doğru buldum. Ve gidip dilekçemi verdim cevap bekliyorum."

Ne olmuştu?

Başsavcılığın hazırladığı iddianamede "kurul halinde çalışan kamu görevlilerine karşı görevlerinden dolayı alenen hakaret" suçundan İmamoğlu'nun 1 yıl 3 ay 15 günden 4 yıl 1 aya kadar hapis cezasına çarptırılması istenmişti.

İstanbul Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk ayağında Ekrem İmamoğlu'na 2 yıl 7 ay 15 gün hapis ve siyasi yasak cezası verilmişti.

Dava, son iki yıldır Türkiye'de "Temyiz Mahkemesi" olarak da kabul edilen Yargıtay'ın bir alt basamağı İstinaf Mahkemesi'nde görülmeye devam ediyor.

(ANKA HABER AJANSI)