Ekrem İmamoğlu'ndan Küçükçekmece açıklaması: Komşu binalarla ilgili boşaltma işlemleri yapıldı

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Küçükçekmece'de binanın çöktüğü yerde yaptığı açılamada, "Komşu binalarla ilgili boşaltma işlemleri yapıldı" dedi.

Abone ol

DUVAR - İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Küçükçekmece'de binanın çöktüğü yerde incelemelerde bulundu. Ardından basın mensuplarına açıklamalar yaptı. Komşu binalarla ilgili boşaltma işlemleri yapıldığını açıklayan İmamoğlu Marmara Depremi hazırlıkları kapsamında kurumların ortak çalışmasının gerekliliğine bir kez daha dikkat çekti. 

İmamoğlu'nun açıklamalarından başlıklar şöyle:

"Küçükçekmece Belediyesi'nin kayıtlarında herhangi bir ihbar, şikayet yok. Ne yazık ki kaçak bina yükü de olan bir yapı. 1988 yılı olunca da o günün inşaat tekniğinin ne kadar sıkıntılı olduğuna dair kamuoyu zaten bilgi sahibi. Ne yazık ki bina kendiliğinden yıkılıyor ve 9 insanımız göçük altında kalıyor. Birini kaybettik, 8 vatandaşımız yaralı, 2'si ağır yaralı.

'YAKIN KOMŞU BİNALARDA BOŞALTMA İŞLEMLERİ YAPILDI'

Şu anda tetkiklerimiz devam ediyor, yakın komşu binalarda da boşaltma işlemi yapıldı. Olabildiğince hızlı bir biçimde, o bölgede tarama yapılmamış alan varsa hızlı bir şekilde harekete geçilecek. Günün sonunda deprem meselesi, kapımızda bekleyen bir durumdayız. İstanbul'un bu meselesi önemli bir meseledir. Tek elden ve güçlü bir şekilde iradeyi ortaya koymaktan geçmektedir. Bu hızla gidersek biz 40-50 yılda bitiremeyiz. Biz öyle bir oluşumun neferi oluruz. Bakanlık bu işin amiri olur, biz de paydaşı oluruz diye duyurumu yapmak isterim.

'SONUNA KADAR DESTEKLEYECEĞİZ'

Hiçbir ayrımın yapılmadığı, finansmanından sigortacılığına, bütün sektörlerin içine katıldığı inşaat sektöründen, yapı sektörüne kadar yapılacak yeni bir yapılanmayı sonuna kadar destekleyeceğiz. Tekrar hayatını kaybeden Türkmenistanlı vatandaşa, Allah'tan rahmet diliyoruz. Kalan ve yaralı olanlara acil şifa diliyoruz."

(HABER MERKEZİ)