Ekrem İmamoğlu'ndan 'yenidoğan çetesi' hakkında açıklama

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'da bebek ölümlerine sebep olan sağlık çetesi hakkında açıklama yaptı. "Kim varsa, en üst dereceden cezalandırılması temennimdir" dedi.

Abone ol

DUVAR - İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'da, 112 Acil Çağrı Merkezi'nde çalışan kişilerle ortak hareket ederek, bebek acil hastalarını önceden anlaştıkları özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine sevk edip ölümlerine neden olan 'yenidoğan çetesi' hakkında konuştu.

X hesabından açıklamada bulunan İmamoğlu, şunları söyledi: "Yenidoğan bebeklerin ölümünden menfaat sağlayan canilerin, çetelerin bu kötülüğü yaparken ortaya çıkan konuşmaları kan dondurucu. Ne yazık ki ülkemizde her gün dehşet ve kaygı verici gelişmelere tanık oluyoruz. Yenidoğan bebeklerin canına kast edecek kadar vicdansızlaşmış kim varsa, en üst dereceden cezalandırılması temennimdir."

Hazırlanan polis fezlekesinde Medilife Beylikdüzü Hastanesi ve hastanenin başhekimi Ahmet Atilla Yılmaz da yer aldığı ortaya çıkmıştı. Yılmaz, CHP Beylikdüzü Meclis üyeliğinin yanı sıra İBB'nin Sağlık ve Salgın Hastalıklar Komisyonu'nda yer alıyor. 

(HABER MERKEZİ)