'El Chapo'nun oğlu, Sinaloa kartelinin kurucusunu 'kaçırmış'

ABD'de hakim karşısına çıkan Sinaloa kartelinin kurucularından Zambada'nın avukatı, müvekkilinin tutuklu kartel kurucularından 'El Chapo'nun oğlu tarafından 'kaçırıldığını' iddia etti.

Abone ol

DUVAR - ABD'nin Teksas eyaletinde yakalanan ve hakim karşısına çıkarılan Meksika'nın Sinaloa uyuşturucu kartelinin kurucularından Ismael "El Mayo" Zambada'nın avukatı, müvekkiliyle birlikte yakalanan ve karteli birlikte kurduğu tutuklu Joaquin "El Chapo" Guzman'ın oğlu olan Joaquin Guzman Lopez'in müvekkilini 'kaçırdığını' iddia etti. 

Reuters'ın aktardığına göre, Zambada'nın avukatı Frank Perez, dün yaptığı açıklamada, 'El Chapo'nun oğlu Joaquin Guzman Lopez ile üzerlerinde askeri üniforma olan altı erkeğin Zambada'ya Meksika'nın Sinaloa eyaletindeki Culiacan yakınlarında 'pusu kurduğunu' savundu. Avukatın anlattığına göre, Joaquin Guzman Lopez ve beraberindekiler, ardından Zambada'yı zorla bir uçağa bindirerek ABD'ye getirdi. Zambada, çıktığı federal mahkemede kendisine yöneltilen uyuşturucu ile bağlantılı suçları reddetti. 

GUZMAN LOPEZ'İN AVUKATI YORUM YAPMADI

Avukat Perez, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Joaquin Guzman Lopez, müvekkilimi zor kullanarak kaçırdı" ifadelerini kullandı. Perez, yaşanan olayın Zambada'nın sırtında ve bacağında sorunlara yol açtığını anlattı. 26 Temmuz Cuma günü El Paso'da ilk kez hakim karşısına çıkarılan Zambada, mahkemeye tekerlekli sandalye ile getirilmişti. Guzman Lopez'in avukatı Jeffrey Lichtman ise 'kaçırma' iddialarına ilişkin soruya yanıtında, "Zambada'nın karşı karşıya kaldığı suçlamalar karşısında istediği herhangi bir savunmayı yapmakta özgür olduğunu söylemek dışında bir yorumum yok" diye konuştu. 

AVUKAT İLK AÇIKLAMASINDA 'KAÇIRILDI' DEMEMİŞTİ

Perez, cuma günü yaptığı açıklamada, Zambada'nın ABD'ye gönüllü olarak gelmediğini söylemiş ancak 'kaçırılma' ifadesini kullanmamıştı. Son iki gündür konu ile ilgili bilgilendirilen ABD'li yetkililer de Guzman Lopez'in güç kullandığından bahsetmemişti. Öte yandan, Reuters haber ajansı, iki mevcut, bir eski ABD'li yetkiliye dayandırdığı haberinde, yetkililere teslim olmayı planlayan Guzman Lopez'in Zambada'ya Meksika'nın kuzeyine gideceklerini söyleyerek kendisini uçağa bindirdiğini aktarmıştı.  

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)