El değiştiren belediyelerde usulsüzlük iddiaları: Para aktarma, ihaleler...

CHP yerel seçimlerinden aldığı yüzde 37,7’ oy oranıyla birinci parti olarak çıktı. Birçok belediyenin yönetimi, AK Parti'den CHP’ye geçti. Yeni belediye başkanları ise usulsüzlük iddialarını açıkladı.

DUVAR - 31 Mart yerel seçimlerinden sonra İstanbul, Ankara ve İzmir büyükşehir belediyelerini elinde tutan CHP, AK Parti’den üç büyükşehir belediyesini ve 7 il merkez belediyesini daha aldı. MHP, Yeniden Refah Partisi (YRP) ile DEM Parti de AK Parti’den ikişer il alırken, AK Parti'den İYİ Parti ile Büyük Birlik Partisi'ne de birer il geçti. 2019 yerel seçiminde Türkiye genelinde oyların yüzde 44,33’ünü alarak birinci parti olan AK Parti'nin 2024 mahalli idareler seçimindeki toplam oy oranı 35,48’e düştü. Seçimlerde birinci parti yüzde 37,7 oy oranıyla CHP oldu.

Haberin Devamı
İslam Memiş'ten altın ve gümüş uyarısı: Çarşı pazar karışır Sıcaklardan bunalanlar için Antalya’nın muhteşem yaylaları Gündem kademeli emeklilik: Önce 2000 sonra 2008... Sürücüler dikkat: 22 Temmuz güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları La Liga'nın en çok kazananları: Birinci şaşırttı, Arda listede yok TCMB anketi açıklandı: Beş ay sonra dolar/TL ne kadar olacak?