El konulan yurtlar Ensar Vakfı'na tahsis edildi

İstanbul'daki 'FETÖ' soruşturması kapsamında el konulan Hasırcılar Erkek Öğrenci Yurdu ve Gürpınar Kız Öğrenci Yurdu, Ensar Vakfı'na devredildi. Bu yurtlarda kalmak isteyen öğrenciler aylık 450 lira ödeyecek.

Abone ol

DUVAR - 'FETÖ' soruşturması kapsamında el konulan yurtlar Ensar Vakfı'na devrediliyor. Milli Emlak'ın 27-28 Ekim tarihlerinde içindeki eşyalarla birlikte el koyduğu ve Diyanet dahil bir çok kurumun talip olduğu İstanbul Beylikdüzü’ndeki Hasırcılar Erkek Öğrenci Yurdu ile Gürpınar Kız Öğrenci Yurdu da Ensar Vakfı'na tahsis edildi.

Sözcü'de yer alan habere göre, Ensar Vakfı, 105 yataklı Hasırcılar Erkek Öğrenci Yurdu ile deniz manzaralı Gürpınar Kız Öğrenci Yurt binalarında çalışmalara başladı. Tadilatlara başlanan Yakuplu'daki öğrenci yurdu erkek öğrencilere, Gürpınar'daki öğrenci yurdu ise kızlara yönelik hizmet verecek. Yurtlarda kalmak isteyen öğrenciler için ücret aylık 450 TL olarak belirlendi.

Öte yandan CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker, Maliye Bakanı Naci Ağbal'ın yanıtlaması istemiyle Meclis'e verdiği soru önergesinde, yurtların hangi gerekçelerle Ensar Vakfı'na verildiğini sordu.