Elazığ'da 4 öğrenciyi istismar eden antrenör 10 Eylül'de hakim karşısına çıkacak

4 çocuğu istismar ettiği suçlamasıyla tutuklanan Elazığ Sosyal Yardımlaşma Spor Kulübü Başkanı ve antrenörü İ.B. hakkındaki iddianame tamamlandı. İ.B.'nin ilk duruşması 10 Eylül'de görülecek.

Abone ol

DUVAR - 14 yıldır Elazığ Sosyal Yardımlaşma Spor Kulübü'nde başkan ve hentbol antrenörü olan 53 yaşındaki İ.B., kulüpte sporcu olan kız çocuklarını istismar ettiği suçlamasıyla 27 Nisan'da tutuklanarak cezaevine gönderildi. Hakkında hazırlanan iddianame kabul edilen İ.B., 10 Eylül'de hakim karşısına çıkacak.

Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan 7 sayfalık iddianamede mağdurlar, müştekiler ve İ.B.'nin ifadelerine yer verildi.

İ.B. suçlamaları reddederken, mağdur beyanları ve dosyada bulunan İ.B.'ye ait ses kayıtlarının birbiriyle uyumlu olduğunu belirten savcılık, İ.B.'nin savunmasını "suçtan kurtulmaya yönelik beyanlar" olarak değerlendirdi.

İ.B hakkında başlatılan soruşturma devam ederken eşi ile birlikte, kendisinden şikâyetçi olan kız çocukları ve ailelerinin evine kadar giderek olayın kapatılması ve şikayetlerini geri almaları için ailelere baskı uyguladığı ortaya çıkmıştı. Mart ayında Diyarbakır'dan kulübe gelen 16 yaşındaki bir kız çocuğu da istismara maruz kalmış ancak daha sonra şikayetini geri çekmişti.

Tanık ifadeleri, müşteki anlatımları ve ses kayıtları ile İ.B.'nin, 16 yaşındaki kız çocuğuna istismarda bulunduğunun sabit olduğunu belirten savcılık, bu yönden de İ.B.'nin cezalandırılmasını talep etti.

İ.B. hakkında "çocuğun cinsel istismarı" ve "çocuğa karşı cinsel taciz" suçlamasıyla hazırlanan iddianame Elazığ 3. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. İ.B.'nin yargılanmasına 10 Eylül'de başlanacak.