Elazığ'da ekmek ve ulaşıma zam

Elazığ Fırıncılar Odası 3 lira olan ekmeği 4 liraya yükseltti. Elazığ Şoförler Odası ise toplu ulaşımdaki 4 lira olan tam bileti 6 liraya çıkarttı.

Abone ol

DUVAR - Elazığ’da ekmeğe ve toplu taşıma ücretlerine zam yapıldı. Elazığ Fırıncılar Odası, ekmek fiyatını 4 liraya çıkartırken, Elazığ Şoförler Odası ise toplu ulaşımdaki tam bileti 6 liraya, öğrenci biletini ise 4 lira 50 kuruşa yükseltti.

Sözcü'den Evren Demirdaş'ın haberine göre, Elazığ Şoförler Odası Başkanı Şevket Toraman, akaryakıt zamlarının şoför esnafını zor duruma düşürdüğünü belirterek, şu ifadeleri kullandı:

“6-7 aydır dünyada ekonomik bir sıkıntı yaşıyoruz. Akaryakıtlara gelen zamlar şoför esnafını zor duruma düşürdü. Tabii şoför esnafı dediğimiz zaman sadece bizim esnafımızı kapsamıyor tüm esnafı etkiliyor ama en fazla ciddi zararı olan bizim kamyon, otobüs, minibüs toplu taşıma ile alakalı olan esnafımız. Toplu taşımada yeni ücreti belirledik. ”

200 GRAM EKMEK 4 LİRA

Elazığ'da en son 1 Nisan 2022 tarihinde ekmeğe zam yapılmıştı. Fırıncılar Odası tarafından alınan bir önceki karara göre Elazığ'da açık ekmek 240 gramdan 200 grama düşürülmüş ve 3 liradan satışa çıkarılmıştı. Somun ekmekte ise gramajda bir değişiklik yapılmazken fiyatı 2 lira 50 kuruştan 3 liraya çıkarılmıştı. 

Fırıncılar Odası tarafından alınan yeni kararla birlikte Elazığ'da 200 gram açık ekmek satışı 4 lira olarak belirlendi. (HABER MERKEZİ)