Elazığ'da 'yeşil reçete' operasyonu: 1'i doktor 17 kişi tutuklandı

Elazığ'da yeşil reçeteli ilaçları uyuşturucu madde kullananlara sattıkları suçlamasıyla 40 kişi gözaltına alındı. Zanlılardan 17'si tutuklandı.

Abone ol

DUVAR - Elazığ'da jandarma ekipleri tarafından düzenlenen uyuşturucu operasyonunda, yeşil reçeteli ilaçları usulsüz olarak reçete ederek madde bağımlılarına satışını sağlamakla suçlanan 1'i doktor 17 şüpheli tutuklandı. 

DHA'nın haberine göre, Elazığ İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından, yeşil reçeteli ilaçların usulsüz olarak reçete edilerek madde bağımlılarına satışının sağlandığı bilgisi üzerine, 28 Mayıs’ta soruşturma başlatıldı.

Soruşturmada belirlenen 6 şüpheli, düzenlenen operasyonla gözaltına alındı. Şüpheliler, işlemlerinin ardından sevk edildikleri mahkemede "Uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti" suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

İlerletilen soruşturmada, aralarında özel hastanede görev yapan 1 doktor, 1 eczacı ve 3 eczane çalışanının da olduğu 34 şüpheli daha tespit edildi. 40 adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonda 1’i İstanbul, 1’i de Tokat’ta olan 32 şüpheli gözaltına alındı.

Şüphelilerden 16’sı ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, 16’sı da işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 1’i doktor 11 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi, 5’i adli kontrolle diğer şüpheliler de serbest bırakıldı.

2 şüphelinin ise arama çalışmaları devam ediyor. 

(DEMİRÖREN HABER AJANSI)