Elektrikli aracın en büyük derdi şarj süresi: İşte en uzun menzilli 50 otomobil

Elektrikli araç satışları dünyada olduğu gibi bizde de hızla artıyor. Yapılan araştırmalarsa yaşanan en büyük problemin şarj süresi olduğunu söylüyor. İşte ülkemizdeki en uzun menzilli araçlar.

DUVAR - 2023’te dünya çapında elektrikli araç satışları önceki yıla göre yüzde 35 artarak 14 milyon adede ulaştı ve toplam pazarın yüzde 18'ini oluşturdu. Çin ve Avrupa'da elektrikli araçlara yönelik teşvikler ve altyapı yatırımları büyümeyi teşvik eden unsurlar. Bu yılın sonundaysa elektrikli araç satışlarının küresel çapta 17 milyon adede çıkması ve toplam pazarın yüzde 20'sine denk gelmesi bekleniyor.

Biraz daha geriden geliyoruz, ama ülkemizde de benzer bir büyüme trendi var. 2023’ün ilk altı ayında 14 binin biraz üzerinde satışla yüzde 3 pay alan elektrikli otomobil satışları, bu yılın aynı döneminde 40 bin adede yaklaştı. Türkiye otomobil satışlarında şimdilik yüzde 8,5 pay alan elektrikli araçlar, yapılan yeni yatırımlarla giderek daha çok satacak.

Haberin Devamı
6 ilçede 30 bin lirayı aştı: İstanbul'da kiralar uçtu Elektrikli aracın en büyük derdi şarj: İşte uzun menzilli 50 otomobil Özgür Demirtaş açıkladı: BES'e girmek mantıklı mı? Son anket: AK Parti'nin oyları hangi partiye gidiyor? Şampanya patlatan kişi Hamas lideri İsmail Haniye mi? Hazırlığı yapılan yeni yasalar belli oldu!