'Ellerinizi eğitim kurumlarımızdan ve öğretmenlerimizden çekin'

CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol, AK Parti Altındağ Belediye Başkan adayı Veysel Tiryaki’nin okul müdürlerini toplantıya davet ettiğini belirterek, "Ellerinizi eğitim kurumlarımızdan çekin" dedi.

Abone ol

DUVAR - CHP Ankara İl Başkanı Dr. Ümit Erkol, AK Parti Altındağ Belediye Başkan adayı Veysel Tiryaki’nin okul müdürlerini toplantıya davet ettiğini belirterek, “Böyle bir toplantıyı mesai saatleri içerisinde, hangi yetki ile hangi amaçla yapıyorsunuz?” diye sordu.

Erkol’un açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“İktidar, kamunun bütün olanaklarını kullanarak, seçim propagandası yapıyor. Bu amaçla eğitim gibi ulvi bir kurumu, o kurumun bağımsız ve tarafsız konumda olması gereken okul müdürlerini kullanıyor. Bunun son örneklerinden birini AKP Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki’nin yaptığına ilişkin duyumlar aldık.

Buradan soruyoruz; böyle bir toplantıyı mesai saatleri içerisinde, hangi yetki ile hangi amaçla yapıyorsunuz? Ellerinizi eğitim kurumlarımızdan ve öğretmenlerimizden çekin. Bu ülkeye yaptığınız kötülüklere bir yenisini eklemenize izin vermeyeceğiz.

Buradan Cumhuriyet’in öğretmeni müdürlere de sesleniyoruz; bir siyasi partinin toplantısına katılıp, tarafsızlığınızı bozmayın.”