Elon Musk Twitter'ın tamamına talip: 41 milyar dolar teklif etti

ABD'li milyarder Elon Musk, Twitter'ın tüm hisselerini satın almak için şirkete bir teklifte bulundu. Musk, önerisinin kabul edilmemesi halinde, hissedar olarak çekilebileceği sinyalini verdi.

Abone ol

DUVAR - Tesla ve SpaceX'in üst yöneticisi olan ABD'li milyarder Elon Musk, Twitter'ın tüm hisselerini toplam 41 milyar dolara satın almak için teklif sundu. Musk, hisse başına 54.20 dolar ödemek istiyor.

Musk, Twitter'a gönderdiği mektupta bu fiyatın vereceği “en iyi ve nihai teklif” olduğunu söyledi.  Twitter'ın “konuşma özgürlüğü” alanında önemli olduğunu söyleyen Musk, bu alanın “demokrasinin işlemesi için toplumsal bir zorunluluk olduğunu” söyledi.

MUSK, TEKLİFİ KABUL EDİLMEZSE HİSSELERİNİ SATABİLİR 

Musk, “Ancak, yatırım yaptıktan sonra farkettim ki, şirket şu anki hali ile bu toplumsal zorunluluğu ne geliştirecek ne de ona hizmet edecek durumda. Twitter'ın özel şirkete dönüşmesi gerekiyor” dedi. Musk, ayrıca eğer önerisi kabul edilmezse “hissedar olarak pozisyonunu gözden geçirmek durumunda kalacağını” söyledi.

Twitter'ın "muhteşem bir potansiyele" sahip olduğunu ve onu "ortaya çıkartacağını" söyleyen Musk, teklifinin "tehlike" olarak algılanmaması gerektiğini, yalnızca şirkette değişiklikler yapılmadığı sürece "iyi bir yatırım" aracı haline gelmediğini söyledi. 

Musk, geçen hafta yaklaşık üç milyar dolar karşılığında Twitter'ın hisselerinin yüzde 9.2'sini alarak en büyük hissedar haline gelmişti. Musk'ın ilk başta Twitter yönetim kuruluna gireceği söylense de, daha sonra bundan vazgeçtiği belirtilmişti. (DIŞ HABERLER)