Elon Musk’ın taklit etmek istediği ‘her şeyin uygulaması’: WeChat nedir?

Elon Musk, ismini 'X' olarak değiştirdiği Twitter'a yeni iletişim ve finans özellikleri getireceklerini açıkladı. Peki, Musk'ın övdüğü ve Twitter'ı dönüştürmeye çalıştığı WeChat nedir?

DUVAR - Elon Musk bu hafta Twitter’ın adını 'X' olarak değiştirdi. Bu adım, Musk’ın Çin’deki mega uygulama 'WeChat’i taklit etme girişiminin en yeni adımı olarak değerlendirildi. Musk, Ekim 2022'de 44 milyar dolara aldığı şirketi çok daha büyük bir platforma dönüştürmek istediğini daha önce de söylemişti. Sohbet, çöpçatanlık, ödeme, sosyal medya ve taksi çağırma gibi hizmetleri tek bir uygulama içinde sunması nedeniyle 'her şeyin uygulaması' olarak anılan WeChat’i öven Musk, “Twitter’ı ona yakın bir hale getirebilmek bile inanılmaz büyük bir başarı olur” demişti. Musk, bu hafta da X’te yaptığı bir paylaşımda, önümüzdeki aylarda uygulamaya yeni iletişim ve finans özellikleri getireceklerini duyurdu.

Peki, WeChat nedir ve Elon Musk bu uygulamayı neden taklit etmek istiyor?

Haberin Devamı
Konut kredisi faiz oranı değişti: İşte 500 bin TL'nin aylık ödemesi Kimler borçlarını yapılandırabilecek? Chery fiyat listelerini altüst etti: Yeni kampanyasını duyurdu BofA'dan altın tahmini: Ne kadar olacak? Meteoroloji uzmanı tek tek illeri saydı: 'Risk yüksek' Ağrı'da bir köy müzesi: Çaydanlıklar, sepetler, gaz lambaları