EMEK Partisi: Ülkemizin bugünü Madımak’ta kuruldu

Sivas Katliamı yıl dönümü nedeniyle EMEK Partisi'nden açıklama yapıldı. Açıklamada, ''Madımak Oteli'ni valinin, emniyet müdürünün, jandarma komutanının gözleri önünde ateşe verdiler'' denildi.

Abone ol

DUVAR - Sivas Katliamı'nın 30'uncu yıl dönümü nedeniyle EMEK Partisi, ''Ülkemizin bugünü Madımak’ta kuruldu'' başlıklı bir açıklama yayımladı. Yazılı açıklamada, "Sivas Katliamı'nı yaşatanlara, sürdürenlere, kollayanlara karşı mücadelemiz sürecek" denildi. 

'BİNAYI KUŞATAN GÜRUH, KONTRA ÖRGÜTLERE ADI KARIŞAN TANSU ÇİLLER'

2 Temmuz 1993'te yaşananların aktarıldığı açıklamada, ''O gün Cuma namazı sonrası şeriat sloganları atarak şehirde dolaşmaya başlayan ve nihayet sanatçıların kaldığı Madımak Oteli’ne yürüyerek binayı kuşatan güruh bulundukları makamda hiçbir şey yapmayarak olayların gelişimine izin veren Vali’nin, Emniyet Müdürünün, Jandarma Komutanı’nın gözleri önünde Madımak’ı ateşe verdiler. O sırada iktidarda Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Başbakan ise kontra özel örgütlere adı karışmış, döneminde sayısız faili meçhullerin ve yargısız infazların yaşandığı Tansu Çiller’di" ifadeleri ile yer aldı.

'HİÇ CEZA ALMAYAN ELEBAŞLAR...'

''Bu katliam sadece Madımak Oteli’nde yaşamını yitiren sanatçı ve aydınlara yapılmadı'' denilen açıklama, ''Göz yumulan, kışkırtılan gerici güruhun yaktığı ateşle ülkenin bütün geleceğine de yön verildi. Bugün iktidar eliyle kurumlaştırılan faşizm geçmişin katliamlarını yol yapmıştır. Sivas katliamının gerçekleştiği yıl yaşananlara bakmak yeterlidir. 90’lı yılların ilk yarısında çok sayıda Kürt demokratı, köylüsü, gazetecisi kaybedildi. Gözaltında kayıp vakaları yaşandı, yargısız infazlar gerçekleşti. Sivas kıyımı bu uzun zincirin bir halkasıdır. Katliamdan sonra yıllarca süren davalarda azmettirenler, örgütleyenler, katilleri koruyanlar dışarıda kaldı. Az sayıda gösterici göstermelik bir yargılama sonunda cüzi cezalar aldılar. Bunların bir kısmı 3-5 sene içinde tahliye edildi. Hiç ceza almayan elebaşları ise 30 yıllık zamanaşımından yararlandılar ve cezadan kurtuldular. Zamanın başbakanı Çiller zaten linççilere bir şey olmadığı için seviniyordu. Erdoğan da zaman aşımından yararlanıp tahliye olan mahkumlar için hayırlı olsun dedi. Sanıkların avukatlarının bir kısmı milletvekili yapılarak ödüllendirildi. Sivas katliamında diri diri yakılan aydınlarımızı, sanatçılarımızı, gençlerimizi unutmayacağız. Halkın nezdinde bu insanlık suçunun zaman aşımı yoktur. Sivas Katliamının faillerini biliyor, tanıyoruz. Bir daha böyle katliamlar ve kıyımlar yaşanmasın diye mücadelemiz sürecek, Sivas ölümsüzleri mücadelemizde yaşayacaktır'' ifadeleri ile son buldu. (HABER MERKEZİ)