"Emekliler sosyal ölüme terk edildi'

Emeklilerin gelirlerinin tümüyle temel ihtiyaçlarını bile karşılayamadığını belirten CHP Kahramanmaraş İl Başkanı Ünal Ateş, emeklilerin sosyal ölüme terk edildiğini vurguladı.

Abone ol

DUVAR - CHP Kahramanmaraş İl Başkanı Ünal Ateş, emeklilerin yaşadığı ekonomik sıkıntıları ve sosyal hak kayıplarını gündeme taşıdı. Ateş, yaptığı açıklamada, derin bir hayat pahalılığıyla baş başa bırakılan ve kaderine terk edilen emeklilerin bugün olağanüstü yoksulluğun pençesinde olduğunu belirtti. Gelirinin tümünü harcadıkları halde asgari gıda, enerji, barınma, sağlık ve tüketim gibi temel ihtiyaçlarını bile karşılayamayan emekli yurttaşlarımızın, bu manada sosyal ölüme terk edildiğini vurguladı.

Ateş, binlerce emekliyle omuz omuza aynı talepleri dile getirmek üzere hafta sonu Ankara’da toplanacaklarını açıkladı. En düşük emekli aylığının asgari ücretle aynı seviyede olana dek mücadele edeceklerini belirten Ateş, emekli bayram ikramiyelerinin en az asgari ücret düzeyinde olana kadar mücadeleden vazgeçmeyeceklerini söyledi. Ayrıca, emekli aylıkları arasındaki farklılıkları giderecek intibak yasasını hayata geçirdikleri gün, hep birlikte “kazandık” diyeceklerini ifade etti.

Ateş, onurlu bir yaşam ve hakça bölüşüm için tüm emeklileri ve yarının emeklisi olacak tüm emekçileri, 26 Mayıs Pazar günü saat 14.00’te Ankara Tandoğan Meydanı’na beklediklerini duyurdu.