Emekliler tavla turnuvasında renkli etaplar: ‘Çıkar bakayım telefonunu’, ‘İntibak istiyoruz’…

Türkiye Emekliler Derneği’nin düzenlediği tavla turnuvasında oyuncular, ‘Çıkar bakayım telefonunu’, ‘İnsanca yaşamak istiyoruz’, ‘TÜİK elini cebimizden çek’ etaplarında mücadele edecek.

Abone ol

DUVAR - Türkiye Emekliler Derneği’nin düzenlediği tavla turnuvasında oyuncular ‘Çıkar bakayım telefonunu’, ‘İnsanca yaşamak istiyoruz’, ‘TÜİK elini cebimizden çek’, ‘Katsayı sistemine geri dönülsün’, ‘Sağlıkta katkı payı kaldırılsın’, ‘Ucuz et kuyruğundayız’ etaplarına mücadele edecek.

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED), ‘30 Haziran Emekliler Günü ve Haftası’nda Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün emekliliğe ayrılışının 97. Yılı anısına ödüllü tavla turnuvası düzenleyecek. 24-30 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan turnuva yedi etaptan oluşuyor.

Oyuncular; ‘Çıkar bakayım telefonunu’, ‘İnsanca yaşamak istiyoruz’, ‘TÜİK elini cebimizden çek’, ‘Katsayı sistemine geri dönülsün’, ‘Sağlıkta katkı payı kaldırılsın’, ‘Ucuz et kuyruğundayız’ etabında yarışacaklar. Turnuvanın sonuncu gününde ise ‘İntibak istiyoruz’la şampiyonun belirlenecek ve ödüller takdim edilecek.

Türkiye Emekliler Derneği Mamak Şubesi tarafından organize edilecek tavla turnuvasına ilişkin açıklama yapan TÜED Genel Başkanı Kazım Ergün, “Ulu Önder Atatürk’ün emekliye ayrıldığı 30 Haziran 1927 tarihini her yıl ‘Emekliler Günü’ ve aynı haftayı da ‘Emekliler Haftası’ olarak kutluyoruz. Bugüne kadar çok sayıda kaynak esere imza atan derneğimiz, ‘Bir milletin yaşlı vatandaşlarına ve emeklilerine karşı tutumu, o milletin yaşama kudretinin en önemli kıstasıdır. Mazide muktedirken, bütün kudreti ile çalışmış olanlara karşı minnet hissi duymayan bir milletin istikbale güvenle bakmaya hakkı yoktur’ sözlerinin sahibi bir devlet adamına minnet borcumuzu onu çeşitli etkinliklerle anarak biraz olsun ödemeye çalışıyoruz. Hayatlarının en verimli ve dinamik çağlarını devletine, milletine hizmet ederek geçiren emeklilerimizin, emeklilik döneminde sağlıklı, huzurlu, refah içinde bir hayat sürmeleri en büyük isteğimizdir. Her ne olursa olsun emeklilerimiz insan onuruna yakışır bir zammı hak ediyorlar” denileceği turnuvanın her emeklimizin ayrı bir sorununa dikkat çekmek üzere turnuvanın her bir günü için ayrı bir emekli sorunu ile isimlendirmiştir” ifadelerini kullandı.