EMEP'li Bayhan'dan Bakan Şimşek'e: Emekçinin sopalı vergi tahsildarı

EMEP Milletvekili İskender Bayhan, TBMM Genel Kurulu'nda vergi paketini değerlendirdi. Bayhan, iktidarın sermayeden alınacak vergilerden vazgeçtiğini söyledi.

Abone ol

DUVAR - Emek Partili İskender Bayhan, Meclis Genel Kurulu'nda görüşülmeye devam edilen yeni vergi kanunu teklifi hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Meclis'e sunulan teklifin ilk imzacısı AK Parti Milletvekili Nilgün Ök ve eşinin üzerine kayıtlı beş şirketin son beş yılda hiç vergi vermediğini hatırlatan Bayhan, “Nilgün Ök, Meclis’te yaptığı konuşmada şirketlerin tasfiye halinde olduğu için vergi vermediğini söyledi. Ama yalancının mumu yatsıya kadar bile yanmadı. Çünkü şirketlerinin tasfiyesine ilişkin hiçbir resmi kaydın olmadığı birkaç saat içinde ortaya çıktı. Nilgün Hanım tek olsaydı buna bir tesadüf deyip geçebilirdik belki. Ama teklifin bir diğer imzacısı olan AKP Milletvekili Cantürk Alagöz’e ait Alagöz Holding de son üç yılda kurumlar vergisi vermemiş. Yine teklifin imzacılarından AKP Bursa Milletvekili Refik Özen’e ait Örnek Yemek isimli şirket de son üç yılda hiç vergi ödemeyenler arasında. Bir de çıkıp hiç utanmadan yüzde 10 kurumlar vergisinin ödenmesini garanti altına alıyoruz diye göz boyamaya çalışıyorlar. 'Bakın sadece siz değil; sermaye de fedakarlık yapıyor' yalanını yutturma peşindeler. İşçi, emekçi kardeşlerimizin büyüyen huzursuzluğunu ve öfkesini dizginlemek istiyorlar” ifadelerinde bulundu.