EMEP'li Funda Bakış: 'Bu defa kendinize oy verin, Haliliye’de işçiler kazansın'

EMEP Haliliye Belediye Başkan Adayı Funda Bakış, "Emekçi kardeşlerim patronların adaylarına patronlar oy versin. Siz bu defa kendinize oy verin Haliliye’de işçiler, emek kazansın" diye seslendi.

Abone ol

DUVAR - Emek Partisi (EMEP) Urfa Haliliye Belediye Başkan Adayı Funda Bakış, Özak Tekstil fabrikası önünden Urfalı işçilere seslendi. Bakış, ''Aylarca direnen, hak arayan işçilere selam bile vermeyen, erzak bile dağıtmayan belediye başkanları, şimdi oy için erzak dağıtıyor ve bin bir türlü vaatte bulunuyorlar. Bu iki yüzlülüğe artık yeter diyelim'' dedi. Bakış, sabah saatlerinde de işçi duraklarında işçilerle buluştu.

DÖzak Tekstil'de sendikal hakları için 80 gün direnen işçilerden biri olan Funda Bakış, Urfa Organize'de çalışan bütün işçiler adına Emek Partisi'nden Haliliye Belediye Başkanı olduğunu söyledi. Özak'ta dirennirken kimin gerçek dost kimin düşman olduğunu yaşayarak öğrendiklerini ifade eden Bakış, ''Din ve inanç sömürüsü yaparak, vatan millet edebiyatı yaparak bizden oy alanların gerçekte sadece patronların hizmetinde olduklarını gördük. Özak işçileri ekmeği için direnirken bize sırtını dönenler, biz burda, Özak Tekstil’in önünde, Özak patronunun emriyle coplanırken, gözaltına alınırken sesimizi duymayanlar şimdi bizden, işçilerden oy istiyorlar. Aylarca direnen, hak arayan işçilere selam bile vermeyen, erzak bile dağıtmayan belediye başkanları, şimdi oy için erzak dağıtıyor ve bin bir türlü vaatte bulunuyorlar. Bu iki yüzlülüğe artık yeter diyelim'' dedi.

'PATRONLARIN ADAYLARINA PATRONLAR OY VERSİN'

Urfa'da yaşayan işçilere seslenen Bakış şöyle devam etti: ''Her şeyi üreten biziz, çalışan biziz. Bu kenti emekle ve alınterimizle kuran biziz. Ama bizim payımıza sadece yoksulluk ve sefalet düşüyor. Gelin buna hep birlikte dur diyelim. Her görüşten her renkten düzen partilerinin Urfa’daki adaylarına bir bakın! İçlerinde bir tane işçi, emekçi var mı? İşçi olmayı geçtim, işçiden emekten yana olan var mı? Hiç birini hak ararken işçilerin yanında gördünüz mü? Değerli işçi emekçi kardeşlerim, zenginlerin, patronların adaylarına patronlar oy versin! Ama siz bu defa kendinize oy verin! Haliliye’de bu kez işçiler kazansın, emek kazansın!''