EMEP'li İskender Bayhan: Sermaye, saray ve sendika bürokrasisi mücadeleyi boğmaya çalışıyor

EMEP'li İskender Bayhan, binlerce işçinin eylemde olduğunu belirterek, "Sermaye, saray ve sendika bürokrasinin oluşturduğu şeytan üçgeni mücadeleyi boğmaya çalışıyor. Sömürü teröründen vazgeçin" dedi.

Abone ol

DUVAR - EMEP Genel Başkan Yardımcısı, İstanbul Milletvekili İskender Bayhan, Meclis’te yaptığı konuşmada, binlerce işçini eylemde olduğunu hatırlatarak, "Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan ise sendika bürokratlarını da yanına alarak ayak oyunlarıyla, alavere-dalaverelerle, baskılarla işçilerin mücadelesini durduracağını sanıyor. Sermaye, saray ve sendika bürokrasinin oluşturduğu şeytan üçgeni mücadeleyi boğmaya çalışıyor" ifadelerini kullandı.

Sermaye, saray ve sendika bürokrasinin oluşturduğu şeytan üçgeni mücadeleyi boğmaya çalıştığını belirten Bayhan, şunları söyledi: 

"Binlerce işçi başta askeri işkolu, demiryolları ve karayolları olmak üzere kamu işyerlerinde haftalardır eylem yapıyor. İnsanca yaşayacak bir ücret ve çalışma koşulları için ek zam ve vergide adalet istiyor. Kocaeli’nde, Seydişehir’de, Antep’te, Ankara’da, İzmir’de ve daha birçok ilde işçiler ücret artışları ve sendikal hakları için direniyor. 'Sabretmeyeceğiz, dişimizi sıkmayacağız, fedakârlık yapmayacağız… emeğimizin hakkını istiyoruz ve alacağız' diye haykırıyorlar.

Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan ise sendika bürokratlarını da yanına alarak ayak oyunlarıyla, alavere-dalaverelerle, baskılarla işçilerin mücadelesini durduracağını sanıyor. Sermaye, saray ve sendika bürokrasinin oluşturduğu şeytan üçgeni mücadeleyi boğmaya çalışıyor.

İşçiler, sendika yöneticilerine “Mektup sendikacılığını bırakın ya işinizi yapın ya da önümüzden çekilin” diyor. Biz de buradan hepsine sesleniyoruz. Fabrika ve işyerlerinde estirdiğiniz sömürü teröründen vazgeçin."

Unutmayın… Ya işçilerin, emekçilerin haklarını vereceksiniz ya da sermaye hükümetlerinin çöplüğündeki yerinizi alacaksınız."