EMEP'li Karaca'dan PTT çalışanlarıyla ilgili soru önergesi

EMEP Milletvekili Sevda Karaca, PTT Nizip ve İslahiye sorunlarını Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’na sordu.

Abone ol

DUVAR - PTT Nizip ve İslahiye şubelerinde KESK’e bağlı Haber-Sen sendikasında örgütlü çalışanlarını sorunlarını PTT yönetici kadrolarına da bildirerek bir basın toplantısı ile duyurduğunu belirten Emek Partisi (EMEP) Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca, konuyla ilgili Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

EMEP Milletvekili Sevda Karaca, aşağıdaki sorulara cevap istedi:

- Hakkında “oturulamaz” şeklinde risk raporu düzenlenen, çalışma biriminin içinde üstü açık şekilde tuvaleti olan, duvarları çatlak ve tavanı çökmüş bir yapıda, hem can güvenliği hem de halk sağlığı açısından kabul edilemez koşullarda emekçilerin çalıştırılmasının açıklaması nedir? Hangi gerekçeyle bu binanın onarımı ya da yeni bir binanın kullanılması sağlanmamaktadır?
- Deprem dolayısıyla çalışma koşulları ağırlaşan PTT personelinin iş yükünün hafifletilmesi yönünde önlemler alınmazken, sayı baskısı ve ceza tehdidi altında çalıştırılmasının amacı nedir? Bu koşulların düzeltilmesi için ne tür adımlar atılacaktır?
- Emekçiler arasında sendika ve görüş ayrılığına göre ayrımcılık yapan Başmüdür ve diğer yönetici kadrolar için bir soruşturma başlatılmış mıdır? Başlatıldıysa sonucu nedir?
- PTT ile ilgili sorunlara ilişkin Bakanlığınıza yaptığımız yazılı soru önergesi başvurularının hiçbirine neden cevap verilmemiştir?