EMEP'li Yusuf Kaya: İşçi ve emeklilere temmuzda yaşanabilir zam zorunlu

Temmuzda işçi ve emeklilere yaşanabilir bir ücret zammı yapılmasının zorunlu olduğunu söyleyen EMEP Altınordu İlçe Başkanı Yusuf Kaya, "Tasarruf emekçilerin yoksulluğunu kalıcılaştırıyor" dedi.

Abone ol

DUVAR - Temmuz ayında işçi ve emekçilere, emeklilere yaşanabilir bir ücret zammının yapılmasının zorunlu olduğunu söyleyen Emek Partisi Ordu Altınordu İlçe Başkanı Yusuf Kaya, “Tasarruf emekçilerin mağduriyetini ve yoksulluğunu kalıcılaştırıyor. Temmuz ayında yaşanabilir bir ücret için zam zorunlu.” dedi.

Kaya, “Yoksulluğa ve açlığa mahkum edilen işçi, emekçi, emeklilerin temmuz maaş artışları yaşanabilir seviyeye çıkarılmalı. Tasarruf emekçilerin emeklerinin haklarının gasp edilmesiyle yapılamaz. Sermayeye olanak tanımaktan vazgeçin. Kazanca göre vergi alınması yanında servet vergisi de alınmalı. Holdinglerin, şirketlerin vergi borçlarını silmekten vazgeçin” dedi.

Kaya açıklamasını sürdürerek, “İktidar tasarrufu saray harcamalarında yapsın. İşçi ve emekçilerin, emeklilerin, üretici köylülerin yoksullaştırılmasına son vermeli. İşçi ve emekçileri sesleniyoruz, temmuz maaş artışının yoksulluk seviyesinin üzerinde olması için birlikteliğimizi büyütelim, mücadele edelim. Sessiz kalmayalım. Emek Partisi olarak işçi ve emekçilerin, emeklilerin, üretici köylünün hakları için mücadelemiz devam edecek. Temmuz maaşının yaşanabilir seviye olması, servet vergisi alınması için bildiri dağıtarak mücadele çağrısı yapıyoruz” dedi.