Emirali Türkmen Meclis yolunda: Yazar ve yayıncılardan destek

Yayıncı Emirali Türkmen’in milletvekili adayı gösterilmesine ekonomik krizin en çok etkilediği alanlardan biri olan yayıncılık sektörünün temsilcilerinden destek geldi.

Abone ol

ANKARA - Dipnot Yayınları Genel Yayın Yönetmeni Emirali Türkmen, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) listesinden Ankara 1. bölge 1. sıradan milletvekili adayı gösterildi. Türkmen’in adaylığına çok sayıda yazar ve yayıncıdan da destek geldi.

‘YILLAR SONRA PARLAMENTO’DA BİR YAYINCI’

Türkiye Yayıncılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Kocatürk, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, yıllar sonra Meclis’e bir yayıncının seçileceğini belirterek, “Emirali, titiz yayıncılığı, çalışkanlığı, vefakarlığıyla en önemlisi düşünce ve ifade özgürlüğünün yılmaz savunucularındandır. Başarıların daim olsun, sesimiz nefesimiz ol arkadaşım” ifadelerini kullandı.

‘ANNEMİ İKNA ETTİM’

Yazar ve yayıncı Ali Ekber Doğan “Dünyayı değiştirme amacını içinde taşıyan sosyal bilimsel etkinliğimiz Praksis Dergisi'nin yayıncısı, çok sevgili dostum Emirali Türkmen de Ankara 1. Bölgeden aday. Hem de bizim muhitten... Annemi ikna ettim. ‘TİP neden aday göstermedi’ diyen kardeş ve enişteye de Allah kerim” mesajını paylaştı.

‘MECLİS’TE HERKESİN HAKKINI KORUYACAĞINDAN EMİNİM’

Yazar ve akademisyen Cenk Saraçoğlu, Türkmen’in Ankaralılar için önemine dikkat çekerek, “Ankara'da kitapla, fikirle haşır neşir olan herhangi biri, içinde Emirali Türkmen’in emeği olan bir işe illa ki temas etmiştir. Her karşılaşmamızda alçak gönüllülüğün, nezaketin, diğerkâmlığın yaşadığını gösteren birisi olarak Meclis'te herkesin hakkını koruyacağından eminim” ifadeleriyle desteğini açıkladı.

‘İYİ BİR YAYINCI, DONANIMLI BİR SİYASETÇİ’

Türkmen’in adaylığına destek mesajı paylaşan bir diğer isim de yazar Gaye Boralıoğlu oldu. Boralıoğlu, “Emirali iyi bir yayıncı, donanımlı bir siyasetçi, dünya tatlısı bir arkadaştır. Onu Meclis'te görmek herkese iyi gelecek. Emirali Türkmen, seninleyiz” mesajını paylaştı.

‘YAYINCILARIN, YAZARLARIN, ÇEVİRMENLERİN SESİ OLACAK’

Yazar ve yayıncı Metin Celal de yayıncı bir ismin yıllar sonra Meclis’te olacağına işaret ederek, “Emirali Türkmen, Meclis’te yayıncıların, yazarların, çevirmenlerin ve tüm kitap emekçilerinin sesi olacaktır. Yolun açık olsun” ifadelerini kullandı.

Yazar ve akademisyen Aksu Bora ise destek mesajında “Yüz yıllık arkadaşım, sana güvenmeyip de kime güveneceğiz? Yolun açık olsun” mesajını paylaşırken, çevirmen, yayıncı ve yazar Semih Gümüş ise “Emirali arkadaşım, yoldaşım. Benim için pırlantadır. Kuşağımızın mücadelesi içinden geldi o. Varlığı Meclis'in havasını değiştirir” ifadelerini kullandı.

EMİRALİ TÜRKMEN KİMDİR?

1989’dan bu yana insan hakları alanında mücadele eden Türkmen, Türkiye İnsan Hakları Vakfı’nda (THİV) ve İnsan Hakları Derneği’nde (İHD) genel merkez yöneticiliği gibi görevlerde bulundu. Kuruçeşme Toplantıları, Birleşik Sosyalist Parti, Özgürlük ve Dayanışma Partisi’nde kurucu üyelik görevlerinde bulunan Türkmen, Halkların Demokratik Kongresi ve Halkların Demokratik Partisi’nin de kuruluşunda aktif görev aldı.

Halen HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı olan Türkmen, Selahattin Demirtaş başta olmak üzere birçok yazarın kitaplarını okurlarıyla buluşturdu. Türkmen, son yirmi yıldır Dipnot Yayınları’nın Genel Yayın Yönetmenliğini yapıyor.