Emniyet: Mültecilerin suç işleme oranı çok düşük

Çorum Emniyet Müdürü Murat Kolcu, mültecilerle ilgili sabah akşam suç işlediklerine dair algı oluşturulduğunu oysa bunun gerçekle ilgisi olmadığını söyledi.

Abone ol

ÇORUM - Valilik tarafından düzenlenen mahalle halk günü toplantısında konuşan İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu, mültecilerin suça karışma oranı çok düşük olduğunu ifade etti.

Son günlerde Suriyeliler ile ilgili gündem oluşturulmaya çalışıldığını belirten Emniyet Müdürü Murat Kolcu, “Herkes Suriyeli diyerek gündem oluşturmaya çalışıyor. Bunların suça karışma oranlarının sayısı da ciddi manada düşük. Senelik 12 bin suç oluşuyorsa bunun 300, 400’üne karışmışlar. Öyle bir algı oluşturuluyor ki sanki sabah akşam bunlar suç işliyorlar. Bunlar doğru bir şey değil. Çorum misafirperver bir şehrimiz. Çorum huzurlu bir şehir. Allah bu huzuru bozmasın” dedi.

Çorum’da veri kayıtlarına bakıldığında 15 binin üzerinde yabancı uyruklu kişinin şehirde yaşadığını aktaran İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu, bu kişiler arasında Suriyeli sayısının yaklaşık 3 bin olduğuna dikkat çekti. Kolcu, geri kalan 12 bin kişinin ise Iraklı olduğunu dile getirdi.