EMO'dan 'erişim engeli' tepkisi: BTK, ceza infaz eden kuruma dönüştü

Instagram'a getirilen erişim engelinin ardından açıklama yapan Elektrik Mühendisleri Odası, "BTK'nın geriye yönelik tüm faaliyetleri idari denetimden geçirilmelidir" diye konuştu.

Abone ol

DUVAR - Elektrik Mühendisleri Odası (EMO), Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) Instagram'a erişim engeli getirmesinin ardından açıklama yaptı. 

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Geçmişte de çeşitli nedenlerle sosyal medya platformlarına yönelik kısıtlamalar ve yaptırımlar getirilmişti. Bant genişliğini azaltma da dahil olmak üzere yeni yöntemler bile keşfedilmiştir. İnternet üzerindeki bu sıkı kontrol, ifade özgürlüğünü azaltmanın yanında, deprem döneminde muhalif görüşleri ve eleştirileri engellemek adına acil durum haberleşmesini bile tehlikeye atacak şekilde pervasızca uygulanabilmiştir. Zaman içinde BTK’nın düzenleyici rolü silikleşirken, ceza infaz eden bir kuruma dönüşmüştür. Kamuoyuna kapalı, hesap verebilir olmayan bir kurum olarak yapılandırılan BTK’nın dönüştürülmesi için artık zaman kaybedilmemelidir. Kamuoyunu bilgilendirmeye bile ihtiyaç duymayan BTK’nın geriye yönelik olarak tüm faaliyetleri idari denetimden geçirilmelidir. Anayasal hakları sınırlama potansiyeli olan tüm kararlar iptal edilmeli, hak ihlaline neden olan uygulamalarda sorumlulukları bulunanlar ise yargılanmalıdır."