Emrah Karaca: Halil Sezai'ye 'ne alaka' dedim, 'en sevdiğim şarkı' dedi

Ölümünün ardından 14 yıl geçen Cem Karaca ‘Merhaba Gençler’ isimli albümle anılıyor. Sanatçının oğlu Emrah Karaca projeyle ilgili "Şarkı sanatçı eşleştirmesi de kendiliğinden gelişti" dedi.

Abone ol

DUVAR - Türkçe rock tarihinin usta ismi Cem Karaca, 14’üncü ölüm yıl dönümünde kendi şarkılarından oluşan karma albümle anılıyor: ‘Merhaba Gençler’. Sude Bilge Demir prodüktörlüğündeki albümde Teoman, Mehmet Erdem, Sıla, Can Bonomo gibi isimler var. Ancak alışılmışın aksine bu albümde sadece müzisyenler yok. Ayşen Gruda, Şevket Çoruh ve Fırat Tanış gibi oyuncular da yer alıyor. Albümde şarkı ve sanatçı seçiminde yer alan Emrah Karaca "Bu bir Cem Karaca proje albümüydü ve şarkılarını Türkiye’nin önemli müzisyenleri söylesin istedik" dedi.

Karar'dan Işıl Çalışkan'a konuşan Karaca, parçaların ve sanatçının neyi söyleyeceği neye göre belirlendi hakkında şunları söyledi:

"Sıla’da ‘Sen de Başını Alıp Gitme’ şarkısı tam karşılığını bulan bir şarkıydı. Halil Sezai ile bir konserde karşılaştık. Konser sonrasında sahnedeki gruba ‘Oh Be’ şarkısını seslendireceğini söyledi. Ben de yanına gidip ‘Hayırdır abi ne alaka?’ dedim. O da ‘Benim en sevdiğim şarkı budur’ dedi. Böyle bir proje olunca direkt Halil ile irtibata geçtim. Şarkı sanatçı eşleştirmesi de kendiliğinden gelişti."