Emre Madran Basın Ödülleri Töreni online yapıldı

Mimarlar Odası Ankara Şubesi Emre Madran Basın Ödülleri Töreni online bağlantı aracılığıyla düzenlendi. Ödüle değer görülen Gazete Duvar yazarı Bahadır Özgür ödülün onur verici olduğunu ifade ederken, gazeteci Hale Gönültaş ise “Gazetecilik suç değildir” dedi.

Abone ol

ANKARA - Mimarlar Odası Ankara Şubesi tarafından mimar Emre Madran’ın anısına verilen Koruma Alanında Emre Madran Basın Ödülleri Töreni online olarak gerçekleştirildi. Ödül alan gazeteciler, tüm baskı ve tehditlere rağmen kamu yararını savunmaya ve halka gerçekleri anlatmaya devam edeceklerini söyledi.

Gazete Duvar yazarı Bahadır Özgür ve gazeteci Hale Gönültaş’ın da ödüle değer bulunduğu törene, Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Mimarlar Odası Ankara Şube Sekreteri Nihal Evirgen, Mimarlar Odası Ankara Şube Yönetim Kurulu üyeleri Ali Atakan ve Muteber Osmanpaşaoğlu, Emre Madran’ın oğlu Orçun Madran, ödül alan gazeteciler Elif Doğan Şentürk, Sibel Hürtaş, Engin Yılmaz, İrfan Değirmenci, Afşin Yurdakul, Burcu Yıldırım, Burcu Cansu, Barış Pehlivan, Berkay Varol, Alper Şaşmaz, Recai Aksu, Nihal Kemaloğlu, Murat Ağırel, Barış Terkoğlu, Müyesser Yıldız’ın oğlu İlim Uğur, ödül alan Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi Genel Sekreteri Prof. Dr. Vedat Bulut ile Özgür Radyo Fahri Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Muharrem Köse katıldı.

Törenin açılışını yapan Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, “Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin her yıl Koruma Alanında Emre Madran adına verdiği ödül törenine hoş geldiniz bu yıl ödül törenimizi online yapmak durumunda kaldık. Tüm baskılara rağmen halkın haber alma hakkını koruyan güçlü kalemlerin hep yanında olacağız’’ dedi.

‘GAZETECİLİK SUÇ DEĞİLDİR’

Kent, Rant ve Kapadokya haberleri ile ödül alan isimlerden olan Gazete Duvar yazarı Bahadır Özgür, “İki açıdan onur verici bir ödül. İlki kamu yararı bir gazetenin tek dayanağı tek dayanağı kamu yararına mücadele eden insanların varlığıdır. Mimarlar Odası emekçileri bunun ilk sırasında yer alan insanlar. İkinci açıdan düşünceleri için bedel ödemiş, cezaevine birkaç kere girmiş gazetecilerle bu anı paylaşmak benim için mesleki olarak ta aldığım ve bundan sonra da alacağım ödüller içindeki en değerli ödüllerden birisidir. Çok teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Dayanışma Ödülü alan gazeteci Hale Gönültaş ise, “Kamu yararına çalışmalarınızı çok yakından takip ediyorum ve sizden bu ödülü aldığım için çok onur duydum. Mimarlar Odası Ankara Şubesi ve Başkanı kenti korumak için saat elinden geleni yapıyor. Bu anlamda çok kıymetli ve çok onur verici. Özgürlükleri ellerinden alınan Hülya Kılınç, Barış Terkoğlu, Murat Ağırel ve Barış Pehlivan ile bir arada olmak çok kıymetli. Tekrar geçmiş olsun diyorum ve gazetecilik suç değil diyorum. Ankara’da mültecilik, İslam terör ve kent güvenliği konusunda haber yapıyorum ve yapmaya devam edeceğim” diye konuştu.

ÖDÜLE DEĞER GÖRÜLEN TUTUKLU GAZETECİ YILDIZ’IN OĞLU TÖRENE KATILDI

Dayanışma ödülüne değer bulunan, yaptığı haberler yüzünden casusluk gerekçesiyle tutuklanan gazeteci Müyesser Yıldız'ın oğlu İlim Uğur ise törende şunları söyledi:

“Ortaya çıkması istenmeyen gelişmeleri bu dönemde haberleştirmeye cesaret eden gazetecilere casus ya da terörist gibi etiketlerin çok kolay yapıştırılabildiğini görüyoruz. Ülkemizde adalet anlayışı artık evimizde arama yapan kolluk kuvvetlerinin söylediği gibi yanlış bir şey yoksa nasılsa ortaya çıkar biçimine dönüşmüş durumda. Toplumun tüm bileşenleri, siyasi temsilcilerden gazetecilere daha çok baskı altında hissederken, bu dayanışmayı bir yere ait olmayan insanlar için sürdüğünüz mücadele için kendim ve annem adına ödüle layık gördüğünüz için teşekkür ederim. Halkın haber alma özgürlüğünü koruduğunuz ve içinde yaşadığımız bu şehri korumaya dair her çabanız için ayrıca teşekkür ederim.” (DUVAR)