Emzirme hakkında doğru bilinen 7 yanlış

İki uzman, 1-7 Ağustos Dünya Emzirme Haftası vesilesiyle emzirmeyle ilgili doğru bilinen yanlışları açıkladı.

DUVAR - Birleşmiş Milletler (BM), 1-7 Ağustos Dünya Emzirme Haftası dolayısıyla, kadınların iş yerinde emzirmeleri için daha fazla destek sağlanması çağrısında bulundu. Emzirme oranlarını artırmaya yönelik yıllık kampanyasının bir parçası olarak bu çağrıyı yapan BM, anne sütü ile beslenmeyen bebeklerin birinci yaş günlerinden önce ölüm risklerinin, sadece anne sütü ile beslenenlere kıyasla 14 kat daha fazla olduğunu ifade etti. BM, ücretli doğum izni, emzirme araları ve annelerin emzirmek veya sütlerini sağmak için iş yerinde oda olması çağrısı da yaptı.

Öte yandan, halen kadınları emzirmeyi denemekten caydırabilecek birçok doğru sanılan yanlış bilgi var. Liverpool Üniversitesi'nde Klinik Farmakoloji ve Küresel Sağlık Profesörü ve Uganda, Kampala'daki Makerere Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi'nde araştırma görevlisi Catriona Waitt ile Londra Üniversitesi Akademisi’nde Genel Pediatri profesörü Alastair Sutcliffe bu doğru bilinen yanlışların bazılarını açıkladı.

Haberin Devamı
BEDAŞ paylaştı: İstanbul'da yarın elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler Akaryakıt fiyatları güncellendi: 23 Temmuz benzin, mazot fiyatları Bu otomobilin fiyatı 1 milyon TL'nin altına düştü Son anket belli oldu: CHP'nin oyları arttı, birinci parti değişiyor Etna Yanardağı görüntüleri gerçek çıktı Banka banka son durum: Emekli maaşı promosyonlarında zirve