En az yakan 10 dizel otomobil

Avrupa 2035’te dizel ve benzinli araç satışını yasaklayacak. Türkiye bu kervana katılır mı bilinmez ama çevre dostu olmayan dizeller bizde hâlâ gözde. Madem alıyoruz, bari en az yakanlarına bakalım.

Geçen hafta derlediğimiz en az yakan benzinli ve hibrit araçlar haberi oldukça ilgi görmüştü. Doğaya saldığı karbon emisyonunun daha çok olmasından dolayı Avrupa’da çoktan gözden düşen dizeller ise ülkemizde pazar payı gerilemesine rağmen halen alıcı buluyor. Ülkemiz otomobil pazarında yeni satışların yüzde 17’sini dizeller oluşturuyor. Toplam araç parkının ise yarısından fazlası dizel.

Avrupa açısından hedef net. Avrupa Parlamentosu’nda geçen yıl alınan kararla AB genelinde dizel ve benzinli otomobillerin satışı 2035’ten itibaren tamamen yasaklanacak. Bunun nedeni kıtadaki sera gazı emisyonunun yüzde 15’inin fosil yakıtlı araçlardan kaynaklanması. Karar ikinci elleri değil, piyasaya yeni sürülecek araçları kapsayacak.

Haberin Devamı
Yeni rakam ortaya çıktı: İşte meslek meslek yeni maaşlar Çeyrek final gündem: '3-7-0 başka bir büyüklük' Rakamlar belli oldu: Meslek meslek zamlı memur maaşları Çeyrek finale yükselen futbolcuların kutlamasından kareler Veriler açıklandı: 2024 yılında en çok satılan kitaplar TOGG'un satış rakamları belli oldu