En güçlü MRI tarayıcının aktardığı ilk görüntüler balkabağından

Dünyanın en güçlü MRI cihazı olarak bilinen Iseult'un aktardığı ilk görüntüler balkabağından oldu. Nörolojide kullanılan cihaz, henüz insan üzerinde denenmedi.

Abone ol

DUVAR - Fransa Atom Enerjisi Komisyonu (CEA), nörolojik hastalıkların belirlenmesinde kullanılacak dünyanın en güçlü MRI tarayıcısını önce bir balkabağı üzerinde denedi. Görüntü çözünürlüğünün yüksekliği dikkat çekti.

DAHA AYRINTILI İNCELEME

CEA ve Alman Siemens-Healthineers ortaklığında 20 yıllık çalışmanın sonucunda dünyanın en güçlü MRI tarayıcısı olarak bilinen Iseult isimli makine üretildi. Yüksek görüntü çözünürlüğü ile makinenin beyin yapısını daha ayrıntılı bir şekilde ortaya çıkartabileceği düşünülüyor. 

BALKABAĞININ ÇEŞİTLİLİĞE SAHİP DOKUSU

Iseult'un aktardığı ilk görüntü ise bir balkabağının yapısı oldu. CEA'nın mühendisleri ve araştırmacıları balkabağının doku çeşitliliğine sahip bir nesne olduğu için tercihlerinin bu yönde olduğunu söyledi. Ancak makinenin insanların üzerinde denenmesi için araştırmacıların önünde hâlâ yoğun bir deney takvimi bulunuyor.  

Yeni MRI tarayıcısının en önemli özelliği ise gücü. Normalde muayene makinelerinin 3 Tesla (T) kullandığı düşünülürse Iseult'un 11,7 seviyesine ulaşıyor olası dikkat çekici. (DIŞ HABERLER)