En iyi selfie için 5 tüyo

Hangi yüz şekli nasıl poz vermeli? Ünlülerin fotoğrafçısı anlattı...

Abone ol

DUVAR - Fotoğraflarda en iyi halinizle görünmek istiyor ama bir türlü kendinize uygun pozu bulamıyor musunuz? Selfie çekmekten çekiniyor musunuz? İngiltere'de çektiği vesikalık fotoğraflar ile tanınan ve 'ünlülerin fotoğrafçısı' olarak bilinen John Godwin, her yüz şekline göre belirli pozlar bulunduğunu söylüyor. Godwin, iyi bir fotoğrafın poz vermeyi bilmekten geçtiğini, hepimizin yüzünün bir 'en iyi tarafı' olduğunu ve yüz şekline göre poz vererek 'selfie çağı'nda daha iyi hissetmenin mümkün olduğunu anlatıyor. Godwin'in yüz şekline göre selfie tüyoları şöyle:

1- YÜZÜNÜZÜN HANGİ TARAFI DAHA 'İYİ'?

Ünlü fotoğrafçı, insan yüzünün simetrik olmadığına dikkat çekiyor. Buna göre, sağ veya sol taraftan birini, diğerine kıyasla daha 'iyi' görünüyor. Bütün ünlülerin ve modellerin fotoğraf çekimlerinde bu bilgiden yararlandığını anlatan Godwin, "Sizinkini bulmak için, yüzünüzü biraz sola çevirin ve bir fotoğraf çekin. Sonra aynısını sağa bakarken yapın. Daha iyi görünen tarafı, poz verirken kameraya yakın tutmalısınız" diyor.

Peki hangi yüz şekli, hangi açıda poz vermeli?

2- KARE: KIVRIMLARI GÖSTERİN

Eğer çeneniz köşeli değil düzse, yüzünüzün şekli eninden daha uzun değilse, kare bir yüze sahipsiniz demektir. Godwin'in kare yüzler için önerileri şöyle:

  • Kameraya doğrudan bakarak ve özellikle de başınızı yukarı kaldırarak poz vermeyin. Böyle bir poz, kare yüz şeklini iyice vurgulayacaktır.
  • Pozunuzda kare efektini azaltmanız gerekir. Bunun için vücudunuzu 'en iyi taraf'ınıza doğru biraz döndürün, başınızı birkaç santimetre aşağı eğerek yüzünüzü daha az kare gösterin. Bu açıda durduğunuzda gülümserseniz, yanaklarınız sayesinde yüzünüz biraz daha yuvarlak görünecektir.

3- KALP ŞEKLİ: KAMERAYA DÖNÜN

Çeneniz uzun ve köşeli mi? Yüzünüzün en geniş kısmı alnınız mı? O zaman kalp şeklinde bir yüze sahipsiniz. Öneriler şöyle:

  • Yana dönerek ve başınızı eğerek poz vermeyin. Bu poz, çenenizi zayıf gösterir.
  • Kalp şeklindeki yüzler, kameraya doğrudan baktığında en güzel görünür.
  • Yüzünüz kalp şeklindeyse, kameraya doğrudan bakın, gülümseyerek elmacık kemiklerinizi ortaya çıkarın.

4- UZUN YÜZLER: BAŞINIZI GERİYE ATIN

Uzun bir yüz yapısına sahipseniz, selfie çektirirken şunları yapmalısınız:

  • Kameraya dümdüz bakmayın, başınızı öne eğmeyin. Bu şekilde poz vermeniz alnınızı olduğundan da geniş, yüzünüzü de daha uzun gösterir.
  • Başınızı hafifçe geriye atarak ve yana eğerek, çeneniz kameraya gelecek şekilde poz verin.

5- YUVARLAK YÜZLER: ÇENE AŞAĞI!

Yüzü fazla uzun olmayan, alnı, elmacık kemikleri ve çenesi bir daireye oturuyormuş gibi görünen kişiler yuvarlak yüzlüdür. Bu yüz yapısı için selfie önerileri şöyle:

  • Kameraya doğrudan bakın. Böylece alnınızı olduğundan geniş gösterebilirsiniz.
  • Başınızı öne eğmeyin zira yüzünüzün iyice kısa görünmesine sebep olursunuz.
  • 'En iyi' tarafınızı kameraya gösterecek şekilde hafifçe dönün, başınızı biraz geriye atıp kaldırın. Böylece çenenizi daha belirgin gösterebilir, alnınızın genişliğini de gizlersiniz. (Dış Haberler)