En uzun gecede en uzun bütçe görüşmeleri yapılacak

TBMM’de Hasan Bitmez’in vefatı nedeniyle ertelenen 4 bakanlık bugün görüşülecek. Görüşmelerin geç saatlere kadar devam etmesi bekleniyor.

Abone ol

ANKARA - Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde dün Hazine ve Maliye Bakanlığı Bütçesi kabul edildi. Görüşmelere 5 buçuk yıl sonra bakan olarak Meclis kürsüsünde olan Mehmet Şimşek’in para ve kaynak arayışında olmadıkları, Türkiye’nin paraya ihtiyacı olmadığı yönündeki sözleri damga vurdu. Şimşek’in bu sözleri üzerine muhalefet grup başkanvekilleri, “Madem paraya ihtiyaç yok neden çifte vergi alınıyor, neden istenilen zamlar yapılmıyor” diye sordu.

TBMM’de bugün bütçe görüşmelerinin geç saatlere kadar devam etmesi ve şimdiye kadar yapılan görüşmelerin en uzununun gerçekleşmesi bekleniyor. Zira SAADET Milletvekili Hasan Bitmez’in vefatı sebebiyle görüşmeleri ertelenen TBMM, Adalet Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Kültür ve Turizm Bakanlığı bütçeleri görüşülecek.

Görüşmeler devam ederken Anayasa Mahkemesi’nde TİP’in tutuklu milletvekili Can Atalay’ın ihlal başvurusu gündeme alınacak.

TBMM'deki bütçe görüşmelerini canlı izlemek için tıklayın.