Encü’ye tokada Dersim’den tepki: Kürt halkına atıldı

HDP Dersim İl Örgütü, Kadıköy’de hasta tutsaklar için gerçekleştirilen Adalet Nöbeti’nde polisin, HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Ferhat Encü’ye tokat atmasını protesto etti.

Abone ol

DERSİM - HDP Dersim İl Örgütü, Kadıköy’de hasta tutsaklar için gerçekleştirilen Adalet Nöbeti’nde polisin, HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Ferhat Encü’ye tokat atmasını protesto etti.

Sanat Sokağı’nda yapılan açıklamada, “Bu tokat, sadece Ferhat Encü’ye değil, AKP-MHP iktidarının giderek pervasızlaşan iktidar pratiklerine karşı adalet arayan Kürt halkına ve demokrasi güçlerine atılmıştır” denildi.

‘FAŞİST İKTİDAR HALKIMIZA BÜTÜN GÜCÜNÜ SEFERBER EDEREK SALDIRIYOR’

Açıklamayı, HDP Dersim İl Eş Başkanı Nazlı Çelik Öz gerçekleştirdi. Öz, “İktidarın yarattığı düşmanlık politikaları ve nefret iklimi kolluk güçlerini hadlerini aşan bir noktaya çekmekte ve iktidardan cesaret alan polisler, hak ve adalet arayan herkese nefret kusmaktadır. Muhalefetin sindirilmek istendiği, adalet arayanların darp edildiği ve pervasızca saldırıların ayyuka çıktığı bu dönemde, siyasal ve toplumsal itirazımızı daha gür sesle çıkarmaya devam edeceğiz” dedi.

Basın açıklamasının ardından konuşan HDP Dersim Milletvekili Alican Önlü, şunları ifade etti: "Suç İşleri Bakanı tarafından hem annelerimiz hem de il eş başkanımız ahlaksızca, şerefsizce darp edilip gözaltına alındı. AKP-MHP iktidarı artık bir iktidar değil, çete oluşumudur. Faşist iktidar, halkımıza devletin bütün gücünü seferber ederek saldırıyor. Biz de demokrasi güçleri olarak bu saldırılara ortak mücadele ederek karşı koyacağız.” (DUVAR)