Enerji Bakanı: Elektrik, gaz ve akaryakıtta vatandaşa 127 milyar liralık destek sağladık

Bakan Fatih Dönmez, aksi yöndeki açıklamalara karşılık kış saati uygulamasıyla elektrikten 6 milyar TL tasarruf edildiğini söyledi.

Abone ol

DUVAR - Doğalgaz, elektrik ve akaryakıta zam üstüne zam gelirken, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, uyguladıkları sübvansiyonlarla bu üç kalemde vatandaşa 127 milyar dolar destek sağladıklarını söyledi. Dönmez, kış saati uygulamasıyla elektrikten 6 milyar TL tasarruf yapıldığını öne sürdü.

 11. Türkiye Enerji Zirvesinde açıklamalarda bulunan Bakan Dönmez, bazı zorluklarla karşılaştıklarını belirterek, dünyada enerji fiyatlarının hızla yükseldiğini ve geçen yıldan bu yana petrolün yüzde 105, kömürün yüzde 300, doğalgazın ise yüzde 535 oranında rekorlar kırarak yükseldiğini vurguladı.

'BAZI ZORLUKLARLA KARŞILAŞTIK'

Elektrik, doğal gaz ve akaryakıt fiyatlarında yaptıkları sübvansiyonlarla (destek) vatandaşlara 127 milyar liralık destek sağladıklarını ifade eden Dönmez, “Biliyorsunuz geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanımız faturalardaki TRT payı ve enerji fonunun kaldırıldığını açıkladı. Her iki fonun kaldırılmasıyla birlikte vatandaşımıza vereceğimiz destek yaklaşık 3 milyar lira olacak” dedi. (EKONOMİ SERVİSİ)