Enerji Bakanlığı bakım onarıma on yılda 2 milyon liraya yakın para harcadı

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı’nın hizmet binasında son 10 yılda altı kez bakım, onarım ve tadilat yapıldığı, bu işler için de 2 milyon liraya yakın para harcandığı ortaya çıktı.

Abone ol

ANKARA - CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Türkiye’de yaşanan ekonomik krize rağmen kamu kurum ve kuruluşlarına ait binalarda dış mekân ve iç cephe yenilemesi çalışmalarının arttığını belirterek konuyu Meclis gündemine taşıdı.

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Tanrıkulu, son on yıl içerisinde bakanlık bünyesinde yapılan bakım onarım çalışmalarını ve harcanan tutarın ne kadar olduğunu sordu.

Tanrıkulu’na yanıt veren Bakan Dönmez, 2011 ile 2021 yılları arasında bakanlık hizmet binasının farklı bölümlerine toplam altı kez bakım, onarım ve tadilat yapıldığını, bu harcamaları için de genel bütçeden 1 milyon 716 bin 350 TL harcandığını söyledi.

BÜRO MALZEMELERİNE 10 YILDA 650 BİN TL HARCANDI

Tanrıkulu’nun önergesinde bakanlığın geride kalan on yıl içerisinde büro malzemelerine ilişkin yaptığı harcamalara yönelik sorular da yer aldı. Tanrıkulu’nun, “Mobilya, masa ve koltuk gibi büro malzemeleri konusunda da yenilemeye gidilmiş midir”, “Gidilmişse son on yılda bu işler için yıllık toplam kaç para harcama yapılmıştır” sorularına karşılık, on yılda büro ihtiyaçlarını karşılamak için 650 bin 676 lira harcama yaptıklarını belirten Bakan Dönmez, “2011-2021 yılları arasında bakanlığımız birimlerinde ihtiyaçların giderilmesi kapsamında büro tefrişatına yönelik toplam 650 bin 676 TL harcama yapılmıştır” yanıtını verdi.