Enflasyon TÜİK'e göre 19.89, ENAG'a göre 49.87

Enflasyon Araştırma Grubu'nun çalışmasında yıllık enflasyon artışı yüzde 49.87 olarak hesaplandı. CHP'li Ali Mahir Başarır, "TÜİK hayal satmaya devam etsin" diye mesaj attı

Abone ol

DUVAR - Türkiye İstatistik Kurumu, (TÜİK) ekim ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Buna göre ekim ayında enflasyon yüzde 2,29 arttı, yıllık bazda ise 19,89 oldu.

Enflasyon Araştırma Grubu'nun (ENAG) enflasyon raporuna göre ise Tüketici Fiyat Endeksi (E-TÜFE) ekim ayında yüzde 6,90 arttı. ENAG, tüketici fiyat endeksinin 12 aylık dönemdeki artış oranını ise yüzde 49,87 olarak açıkladı.

ENAG'ın raporuna göre gıda ve alkolsüz içeceklerde artış oranı yüzde 9,11 oldu. Sağlıkta 12,43 olan artış oranı giyim ve ayakkabıda 13,94 olarak kayda geçti. Eğlence ve kültürde enflasyon oranını yüzde 11,04 olarak açıklayan grup, çeşitli mal ve hizmetler kategorisinde bu oranın yüzde 14,76 olduğunu raporladı.

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, açıklanan enflasyon rakamlarına ilişkin olarak, "TÜİK hayal satmaya devam etsin!" düşüncesini dile getirdi.

Başarır Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "ENAG’a göre; Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) Ekim ayında %6.90 arttı. TÜFE’deki son 12 aylık artış oranı ise %49.87 olarak gerçekleşti. Vatandaş gerçek enflasyon rakamlarının farkında! Çarşıda, pazarda, markette hesap ortada! TÜİK hayal satmaya devam etsin!" ifadesini kullandı.