Engelli çocuğa cinsel istismara ‘indirimsiz’ 22 yıl

Engelli çocuğa cinsel istismarda bulunduğu suçlamasıyla yargılanan Mülayim Ç. indirim uygulanmadan 22 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Kararı değerlendiren anne, ‘Bütün çocuklar melek ama benimki bir de engelli bir melek. Bu meleklere bunu yapanlara idam cezası verilse yaşadıklarımı hafifletmez” dedi.

Abone ol

Şaban Çoban

ANKARA - Ankara’da mental retardasyon (zeka geriliği) olan 15 yaşındaki H.Ö.’ye cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla yargılanan sanık Mülayim Ç. 22 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada sanığa ‘çocuğun nitelikli cinsel istismarı’ suçundan 16 yıl, ‘cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçundan 6 yıl olmak üzere toplam 22 yıl hapis cezası verildi. Mahkeme sanığa indirim uygulamadı.

BAŞINDAN GEÇENLERİ ANLATTI

Ameliyat olmak için Maraş’tan Ankara’ya gelen 15 yaşındaki H.Ö. ve annesi H.Ç., Ulus’taki Şevkat Evi’ne yerleşti. 3 Mart’ta saat 16.30 sıralarında annesinin lavaboya gitmesinden ve güvenlik görevlisinin dikkatsizliğinden yararlanan çocuk, kaldıkları yerden ayrıldı. Kızının yokluğunu fark eden anne, çevrede yaptığı aramalardan bir sonuç alamadı. Kaybolduktan yaklaşık iki saat sonra yol kenarında bulunduğu iddiasıyla Şevkat Evi yakınlarına getirilen H.Ö., başından geçenleri annesine anlattı. İçinde iki adam olan bir arabanın kendisini yol kenarından alıp tek katlı bir eve götürdüğünü, birinin cinsel istismarda bulunduğunu ve tekrar aldıkları yere geri bıraktıklarını belirten H.Ö.’nin beyanları sonrası anne, şikayetçi oldu.

ADLİ TIP RAPORU DA ONAYLADI

Kamera kayıtlarını inceleyen polis, aracı ve şüpheli Mülayim Ç.’yi tespit etti. Gözaltına alınan ve çocuğun da teşhis ettiği sanık ifadesinde, “Ben kendisini sadece arabama bindirdim. Bana aç olduğunu söyledi ve ona yemek ısmarladım. Bir süre gezdirdikten sonra aldığım yere bıraktım. Başka bir şey yapmadım, suçlamaları reddediyorum” dedi. Sağlık kontrolünden geçirilen çocuğun istismara uğradığının tespiti sonrası tutuklanan zanlı Sincan Cezaevi’ne gönderildi. Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasında Mülayim Ç. suçlamaları reddetti. Önceki duruşmalarda verdiği ifadeleri tekrarlayan zanlı, tepki gösteren çocuğun annesine, 'Sen de çocuğuna sahip çıksaydın' dedi. Çocuğun arabasına rızasıyla bindiğini ve karnının aç olduğunu söylemesi üzerine yemek ısmarladığını söyleyen Mülayim Ç. “Biraz gezdirdikten sonra aynı yere bıraktım. Başka bir şey yapmadım” dedi. Mahkeme Başkanı’nın Adli Tıp’tan gelen ve çocuktan alınan sperm örnekleriyle kendisininkinin uyuştuğuna dair raporunu hatırlatması üzerine ise zanlı, “Bir önceki gün arabada başka biriyle beraber olmuştum. Sperm koltuğa bulaşmış, oradan da kendisine bulaşmış olabilir” cevabını verdi.

'BENİM KIZIM ENGELLİ BİR MELEK'

Kararını açıklayan mahkeme sanığa ‘çocuğun nitelikli cinsel istismarı’ suçundan 16 yıl, ‘cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçundan 6 yıl olmak üzere 22 yıl hapis cezası verdi. Sanığa herhangi bir indirim yapılmadı.

Duruşma sonrası yaşadıklarını anlatan anne Hülya Ç. şunları söyledi: “Bu olaydan sonra evde hapis hayatı yaşadık. Sürekli kapıları kilitli tutup, lambaları açık tutmak zorundaydım. H. uslu, okula giden, melek gibi bir kızdı. Şimdi sürekli saldırgan, sinirli biri oldu. Zapt edemediğimiz, saçlarımı yolduğu anlar oluyor. Nerede bir polis görse üzerine yönelip ‘Beni neden kurtarmadınız?’ diye bağırıyor. Bütün çocuklar melektir ama benim kızım bir de engelli bir melek. Bu meleklere bunu yapanlara idam cezası verilse yaşadıklarımı hafifletmez.”