Erbakan pamuk tarlasından iktidara seslendi: Çiftçimizin feryadını duyun

Pamuk üreticileriyle görüşen Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, "Dönüm başına 5 bin TL net zarar var. Korkunç bir durum bu. Çiftçimizin bu feryadını duyun" diye seslendi.

Abone ol

DUVAR - Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Aydın’ın Söke ilçesinde pamuk tarlasında çiftçilerle buluştu. Çiftçinin maliyetler nedeniyle çok büyük zarara uğradığını belirten Erbakan, “Girdi maliyetleri son derece yüksek. Sulamanın maliyeti yüksek, Mazot maliyeti çok yüksek, Gübre maliyeti yüksek... Bu maliyetlerin artışı karşısında pamuğun alım fiyatında ise yeterli bir artışı olmuyor. Örneğin, bu sene dönüm başına 11 bin TL’ye ancak satabiliyoruz diyorlar halbuki dönüm başına pamuk maliyeti 16-17 bin TL… Yani dönüm başına 5 bin TL net zarar var. Korkunç bir durum bu” diye konuştu.

Erbakan,  “Çiftçimizin bu feryadını duyun. Onların derdiyle dertlenin ve mutlaka alım fiyatını olması gereken noktaya getirecek çalışmaları yapın. Bununla beraber girdi maliyetlerinde gerekli destekleri verin” dedi.