Erdoğan: 16 Nisan kırılma günü olacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan Daily Sabah'ın Avrupa Parlamentosu'na sokulmak istenmemesine değindi, "Bunun karşılığını göreceksiniz" dedi. Referandum sürecine de değinen Erdoğan "16 Nisan kırılma günü olacak" dedi.

Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İlim Yayma Vakfı'nda konuştu. Erdoğan'ın gündeminde Almanya'da kutlanan Newroz etkinlikleri ve referandum süreci vardı.

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları

PLANLAR İŞTE BÖYLE BOŞA ÇIKAR: Bu ocaktan çıkan hiçbir genç hiçbir zaman ekmeğini yediği vatanına kurşun sıkmadı. O sözde altın nesil safsatalarıyla ihanet edenlerden olmadı. Takiye yaparak milleti kandıracaklarını zannedenlerin durumu ortada. İşte 40 yıl boyunca sinsice kurulan planların hepsi işte böyle bir gecede boşa çıkar. Gücümüz var, güçlüyüz. Orduyu, polisi yargıyı ele geçirdik. Öyleyse biz yaparız diyenler. Bir gecede evet o ilahi tokadı yiyerek milletimizin o duruşuyla bozguna uğramıştır.

IMF'YE BORCU SIFIRLADIK: IMF ile görüşürken siz Türkiye'yi mi yöneteceksiniz, parayı mı? diye sorduk. Türkiye'yi yönetecekseniz kusura bakmayın biz yönetiyoruz dedik. 23,5 milyar dolar IMF borcumuzu sıfırladık. Bitti. Ondan sonra onlar bizden borç istedi. "5 milyar dolar bize borç verir misiniz?" dediler. "Veririz" dedik. Bu noktaya geldi. Tüm mesele azimdir inançtır. Tabi ki işini de bilmektir. Karşımızda esnafın sifrahsız çalıştığı. Memurunun maaşını ödeyemeyen bir Türkiye... Eğitim sistemi çökmüş, sağlık sistemi gitmiş. Adalet sistemi alarm veren bir Türkiye. Ülkemizi işte bu vahim tablodan kurtararak Allah'a hamdolsun bu günlere geldik. Reformları hayata geçirdik. Vatandaşına tepeden bakan bir anlayış yerine ona hizmetkar olan bir anlayışı hakim kıldık.

16 NİSAN KIRILMA GÜNÜ: 16 Nisan aynı zamanda bir kırılma günü. Onlar HAYIR dediğine göre doğru yoldayız. Onlarda yalan bol. Barolar Birliği Başkanı orada konuşuyor. Bakan arkadaşlarım konuşturulmuyor. Demek ki istikamet üzereyiz ya. Kandil'deki ne diyor? "HAYIR" diyin diyor. Bunlar bunu söylerken HAYIR denir mi ya? Bunlarla beraber hareket etmek olur mu?