Erdoğan, ABD'ye 5 uçakla gitmiş: 'Dünya lideri olmak kolay değil'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın heyetiyle birlikte, NATO Zirvesi için ABD'ye 5 uçakla gittiği ortaya çıktı.

Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'nin başkenti Washington'da düzenlenen NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi kapsamında Müttefik ve Ortak Devlet ve Hükümet Başkanları Toplantısı'na katıldı. Zirveden 3 gün önce Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş, NATO Parlamento Başkanları Zirvesi’ne katılmak üzere beraberindeki heyetle birlikte özel uçakla ABD’ye gitti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantıya TC-TUR adlı Airbus 330-200 tipi özel uçakla giderken, yolculuğa 4 uçak daha eşlik etti.

'DÜNYA LİDERİ OLMAK KOLAY DEĞİL'

Erdoğan'ın ABD'ye 5 uçakla gittiğini açıklayan İYİ Parti Grup Başkanvekili Turhan Çömez, “Biri kendisi için, biri heyeti için, biri kadrosu ve ekipmanlar için, biri de zırhlı araçları için. Bir tane daha var, o da önceden gitti, karşılamak için. Bu kez havada konvoy yaptılar’’ dedi. Çömez, NATO’nun yeni iki üyesi İsveç ve Finlandiya liderlerinin ise aynı uçakla ABD’ye gittiğini belirterek, ’’Birbirine komşu olan İsveç ve Finlandiya liderleri, daha az masraf yapmak için küçük bir uçakla birlikte ABD’ye gitti. Ama bizim Cumhurbaşkanı, 5 uçakla gidiyor. Eee dünya lideri olmak kolay değil…” açıklamasını yaptı.

Erdoğan ile birlikte ABD’ye giden heyette, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, MİT Başkanı İbrahim Kalın, Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan, Cumhurbaşkanı Dış Politika Başdanışmanı Çağatay Kılıç, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkan Yardımcısı Çağatay Özdemir ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan yer almıştı.

(HABER MERKEZİ)