Erdoğan-Akşener görüşmesi: Partiyi temsilen değil, birey olarak gidiyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Meral Akşener'in görüşmesini değerlendiren Akşener'e yakın isimler, görüşmeyi Fahrettin Altun'un duyurmasını "Verilen önemin göstergesi" olarak yorumladı.

Abone ol

ANKARA - İYİ Parti’nin kurucu Genel Başkanı Meral Akşener’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yapacağı görüşme Ankara kulislerini hareketlendirdi.

GÖRÜŞME PARTİ YÖNETİCİLERİNİ ŞAŞIRTTI

İYİ Parti yöneticilerinin önemli bir kısmı, randevudan haberdar olmadıklarını, medyadan duyduklarını ve şaşırdıklarını ifade etti.

Görüşmeden haberdar olan Akşener’e yakın isimler ise Akşener’in Türkiye’nin en güçlü kadın siyasi figürü olduğunu; Cumhurbaşkanı ile görüşmesinin normal olduğunu söyledi.

'İYİ PARTİ’Yİ TEMSİLEN DEĞİL, BİREY OLARAK GİDECEK'

Kaynaklar, Akşener’in bu görüşmede İYİ Parti’yi temsil etmeyeceğini, bir birey ve deneyimli bir siyasetçi olarak külliyeye gideceğini ifade etti.

'TALEBİN KİMDEN GELDİĞİ ÖNEMLİ DEĞİL'

Görüşme talebinin kimden geldiği sorusunu yanıtlamayan isimler, “Talebin kimden geldiğinin önemi yok, önemli olan görüşmenin yapılıyor olması” diyerek görüşmenin önemine vurgu yaptı.

Görüşmenin duyurusunun Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun tarafından yapılmasının dikkat çekici olduğunu ifade eden Akşener’e yakın kaynaklar, “Altun’un duyurması, bu görüşmeye verilen önemin göstergesi” yorumunu yaptı.

'AKŞENER GENEL BAŞKANLIĞI BIRAKTI AMA EVİNDE OTURMAZ'

Akşener’in seçimden önce verdiği sözü tutarak genel başkanlığı bıraktığını hatırlatan kaynaklar, “Genel Başkanımız sözünü tuttu, genel başkanlığı bıraktı. Ama evinde de oturmaz. Türkiye’nin sorunlarının çözümüne katkı sunmak ister” dedi.

SEÇİM SONUÇLARI, YENİ ANAYASA

Görüşmede genel bir gündem değerlendirmesi yapılacağını belirten kaynaklar, “Genel Başkanımız çok deneyimli bir siyasetçi. Muhtemelen güncel gelişmelere dair fikir alışverişi olacaktır. Yerel seçim sonuçları değerlendirilir. Yeni Anayasa bir gündem maddesi olacaktır. Genel Başkanımız eski İçişleri Bakanı, bu alandaki görüşleri önemli. Ayrıca bir gelecek ufku çizilebilir” değerlendirmesini yaptı.