Erdoğan: Baharı bekleyen teröristlere çok güzel sürprizlerimiz var

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rize'de AB ülkelerine "Vay dangalaklar vay!" dedi. Erdoğan, Trabzon'da ise "Baharı bekleyen tüm teröristlere çok güzel sürprizlerimiz var" diye konuştu.

Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, toplu açılış için gittiği Rize'de, "16 Nisan'da inanıyorum ki Rize'de sandıkları her engellemeye rağmen patlatacak" dedi. Erdoğan Rize'nin ardından toplu açılış töreni düzenlediği Trabzon'da da seçmenlerden evet oyu istedi.

Erdoğan'ın Rize'deki açıklamalarından satır başları şöyle:

RİZE'YE DÜNYA HAYRAN: 16 Nisan'da inanıyorum ki Rize'de sandıkları her engellemeye rağmen patlatacak. Buna var mıyız? Rize zenginleşmeye devam ediyor. Yatırımlarımızla tüm bölgenin cazibe merkezi haline geliyor. Suudi Arabistan'dan Kuveyt'e on binlerce turist Ayder Yaylası'ndan şelaleleri, gölleri görmek için her yıl şehrimize akın ediyor. Rize'nin yaylalarının havasına, dağlarının yeşiline sadece Türkiye değil, inanın bana tüm dünya hayran.

ATA ŞEHRİMİZ: Bizler de ata şehrimizi gerçek bir dünya şehri yapmak için elimizden geleni yapıyoruz. Geçtiğimiz 14 yılda Rize'mize yaptığımız yatırım ne biliyor musunuz? 13 katrilyon. Teferruatına girmeyeceğim. Eğitimde yaptıklarımız belli. Rize'mize fen liselerinden tut düz liseleri artırmak suretiyle birçok liseleri kazandıran biz. Şehrimize sağlıkta attığımız adımlar, yatırımlar belli.

ERZURUM'A GİDECESUN OVİT TÜNELİ'N YOK NASIL GEÇECESUN? ÇAYKUR tarafından üreticilerimize 6 katrilyon lira ödendi. Doğu Karadeniz illerinde bu yıl yaklaşık 250 bin dekar alanda organik çay üretimine geçtik. Böylece hem milletimiz daha kaliteli çay içecek hem de sizler daha fazla kazanç elde edeceksiniz. Son 7 yılda fındık içi 30 milyon liraya yakın alan bazlı destek verdik. Ovit Tüneli ve bağlantı yolları projemizin çalışmaları son sürat devam ediyor. Erzurum'a gidecesun, Ovit Tüneli'n yok nasıl geçecesun! Aşk öyle bir şeydir ki, Ferhat nasıl dağları delip, Şirin'e ulaştırdıysa, dağları deldirir sizi Şirin'e ulaştırır. Millet Şirin biz de Ferhat. Dağları delerek yolumuza devam ediyoruz.

HAVALİMANIMIZI 2021 SONU TAMAMLAYACAĞIZ: Yeşilköy-Pazar arasında yapılacak havalimanını yıllık 3 milyon yolcu kapasiteli olarak planlıyoruz. Proje bedeli 1 milyar 350 milyon lira olan proje deniz doldurularak yapılan Türkiye'de ikinci, dünyada üçüncü havalimanıdır. En geç 2021 sonu tamamlayacağız inşallah.

RİZE ŞAHADETE KOŞMUŞTUR: Karadeniz özellikle de Rize, özgürlüğün, bağımsızlığın kıymetini çok iyi bilir. Rize, mesele vatan olduğundan gözünü kırpmadan şehadete koşan yiğitlerin memleketidir. Çanakkale'de, Sarıkamış'ta dedesi şehit olmuş bir vatan evladı olarak sizlere öyle hitap ediyorum. Yemen, Kurtuluş Savaşı'nda nice genç fidanlar, binlerce Rizeli Mehmetçik şehit olmuş, gazi olmuştur. Bayrağımız inmesin, ezanımız dinmesin, ülkemiz bölünmesin diye Rizeli aslanlar her tarafta destan yazıyorlar. Terörle mücadele operasyonlarında Rize'nin asker ve polis şehitleri var. 15 Temmuz'da FETÖ'cü hainlerin kurşunlarıyla Ankara ve İstanbul'da 12 Rizeli kardeşim şehadete yürüdü.

VAY DANGALAKLAR VAY... 3-5 Avrupalı faşistin, 3-5 kendini bilmezin bu ülkenin gururunu, onurunu incitmesine asla rıza göstermeyiz. Batıdaki bazıları istisna bazılarına sözüm var. Sizler Türk Milleti'ni sindiremeyeceksiniz. Avrupa'da oy kullanan kardeşlerimizi ne kadar engellerseniz engelleyin, oradaki vatandaşlarımız sandıkları patlatacaklar. Avrupa'daki kardeşlerime sesleniyorum, 7 gün kaldı. Şu anda iyi gidiyorsun. Sandıklardan evet çıksın. İnşallah bu faşist baskıları uygulayan, bu Nazizmin torunlarına cevabı verin diyorum. İsviçre Parlamentosu'nun yanında bu ülkenin Cumhurbaşkanın resminde şakağa silah dayatılmış. Erdoğan'ı öldürün diyorlar. Vay dangalaklar siz kim oluyorsunuz? Biz ölümü korkutmuş bir nesiliz. Biz gökten zembille inmedik. 40 yıllık siyasi hayatımız mücadeleyle geçerek geldik. Silahlarla sandıklardan çıkmadık. Bu milletin iradesiyle sandıklardan çıktık. Ama ne yazık ki, Avrupa'daki bazı liderler orada terör örgütlerini besliyor. İsviçre'de Sosyalist Parti, terör örgütleriyle beraber İsviçre polisinin korumasında bu gösterileri yapıyor. Gün ola harman ola. Hep birlikte AB üyesi ülkeler bakıyorsunuz, Hıristiyanı, ateisti hepsi beraber ortodoksu, protestanı hep beraber Vatikan'a gidiyorlar. Bu çok manidardır. Böyle bir zamanda Vatikan'ın AB ile işi ne? Sizin Vatikan'da işiniz ne? Bakın hepsi tek millet oldu.

MÜSAADE ETMEYİZ: 3-5 Avrupalı faşistin bu ülkenin gururunu incitmesine asla müsaade etmeyiz.

SAADET'İN BAŞINDAKİ TAKIM... Ne yazık ki Saadet'in başındaki bazı takım da "Hayır" diyor.

'BAHARI BEKLEYEN TERÖRİSTLERE SÜRPRİZLERİMİZ VAR'

Erdoğan daha sonra, Trabzon'da düzenlediği mitingde ise "Suriye'de El Bab'ın da teröristlerden temizlenmesiyle Fırat Kalkanı Harekatı'nın birinci etabını sona erdirdik, şu anda bitti. Bundan sonra da olacak tabi. Diğer bölgelerde de terör örgütlerinin tepesine binmek için yeni harekatların hazırlıklarını yapıyoruz. Yeni harekatlara yeni isimler vereceğiz. Baharı bekleyen bütün terör örgütlerine çok güzel sürprizlerimiz var. Önümüzdeki aylar Türkiye'nin baharı teröristlerin ise kara kışı olacaktır" dedi.

'SEN GERİZEKALI MISIN?'

CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt'un açıklamalarına değinen Erdoğan, "Yav sen gerizekalı mısın? Sen kimi denize döküyorsun? Seni yola çıkarmazlar, sen Samsun'dan yola çıkamazsın. CHP'yi kazıyınca altından faşizm çıkar dediğimizde kızıyorlar. Terbiyesize bak. Millete hakaret edemezsin. Biz bu millete hakaret edenleri denize dökmeyeceğiz. Biz bunları siyaset müzesine koyacağız. Çünkü bunlar türünün son örneği" şeklinde konuştu.

Başbakan Yıldırım'dan CHP'li vekile: Alçak, kimsin sen? Haddini bil

CHP Milletvekili Hüsnü Bozkurt'a soruşturma açıldı