Erdoğan Beyaz Saray'da

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın ABD Başkanı Donald Trump'la kritik önem atfedilen görüşmesi başladı. Trump, "Uzun ve zorlu bir görüşme olacak" dedi.

Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın ABD Başkanı Donald Trump'la ilk yüz yüze görüşmesi başlıyor. Erdoğan Beyaz Saray'da Trump tarafından karşılandı.

İki lider görüşme öncesinde basına poz verirken, gazetecilerin soru yağmuruna tutuldu.

Trump, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı burada ağırlamak büyük bir onur. Uzun ve zorlu bir görüşme yapacağız. Başarılı geçeceğini biliyorum. Başarılı ve güzel bir ilişkimiz var. Bu ilişkilerin daha iyiye gideceğini düşünüyorum" dedi.

İki lider Oval Ofis'te 20 dakikalık bir görüşme yapacak. Ortak basın toplantısının ardından bir çalışma yemeği de planlanıyor.

NE KONUŞACAKLAR?

Masadaki konuların başında, ABD'nin Rakka'da IŞİD'e karşı YPG'yi silahlandırma kararı geliyor. Erdoğan'ın, Türkiye'nin bu konudaki endişelerini Trump'a bizzat iletmesi bekleniyor. Türkiye'nin 15 Temmuz darbe girişiminin bir numaralı şüphelisi olarak gördüğü Gülen'in iadesi de ele alınacak konular arasında.

TRUMP'IN BAŞI RUSYA NEDENİYLE DERTTE

Ziyaret, Trump açısından da Rusya'yla kritik önemde ve 'çok gizli' bir istihbarat bilgisini paylaşmakla suçlandığı bir döneme denk geliyor. Ortak basın toplantısında Trump'a bu konu hakkında bir dizi soru sorulması da bekleniyor. (Dış Haberler)

ABD basını ilk görüşmeye nasıl bakıyor?

'Trump Rusya'ya gizli IŞİD bilgilerini verdi'

Donald Trump, Recep Tayyip Erdoğan görüşmesinden kareler