Erdoğan-Biden görüşmesi bir saat ertelendi

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden'ın görüşmesi TSİ 19.00'a ertelendi.

Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden'ın görüşmesi bir saat ertelendi.  Beyaz Saray, görüşmenin bir saat geç başlayacağını duyurdu. Buna göre, görüşme TSİ 19.00'da yapılacak.

BIDEN'LA MASADAKİ KONULAR

Erdoğan'ın Biden'la yapacağı görüşme, hem Türk-Amerikan ilişkileri açısından zorlu konuların masada bulunması hem de Biden'ın başkan seçilmesi sonrasında ilk doğrudan temas olması açısından dikkat çekiyor. İki lider son olarak, Biden'ın Ermeni Soykırımı'nı tanıma kararı konusunda bilgi vermek için Erdoğan'ı aradığı 23 Nisan gününde görüşmüştü. Tarafların Rus yapımı S-400 hava savunma sistemleri ve ABD'nin Suriye'de IŞİD'e karşı YPG'ye destek vermesi başta olmak üzere, insan hakları, demokrasi, hukukun üstünlüğü, olası bir serbest ticaret anlaşması, Doğu Akdeniz, Libya, Suriye ve Kıbrıs gibi çeşitli meseleleri ele alması bekleniyor.

ANKARA'NIN KABİL HAVALİMANI TEKLİFİ GÖRÜŞÜLECEK

Zirvede dikkat çeken gündem maddelerinden biri de, Türkiye'nin NATO askerlerinin 11 Eylül'de çekilmesinin ardından Afganistan'da kalarak Kabil'deki Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı'nı koruyup işletme teklifi. Hafta başında Reuters ajansına konuşan bir Türk yetkili, bu teklifin kabul edilmesi halinde Ankara'nın ek asker göndermesinin gerekeceğini ifade etmişti. Ajansa konuşan ABD'li yetkililer de, teklife sıcak bakıldığını ama Türkiye'nin çok fazla koşul öne sürdüğünü söylemişti. Taliban ise böyle bir öneriyi kabul etmeyeceklerini açıklamıştı. Zirvede, bu teklifin ayrıntılarının ele alınması da bekleniyor. (DIŞ HABERLER)