Erdoğan: Birileri fitne çıkarmak için sürekli zırvalayıp dursa da askerlerimizin çalışmalarını biliyoruz

Askerlerle iftar yemeğine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Her ne kadar birileri fitne çıkarmak için sürekli zırvalayıp dursa da askerlerimizin deprem bölgesinde yürüttüğü çalışmaları biliyoruz" dedi.

Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'daki İnsani Yardım Tugayı'nda askerlerle iftarda bir araya geldi.

İftar programında konuşma yapan Erdoğan, "Tarihçiler bizim milletimiz için 'asker millet' ifadesini kullanır. Gerçekten de milletimizin her bir ferdinin askerliğin gerektirdiği mücadele ruhuna, disipline fedakarlığa sahip olduğunu görüyoruz, biliyoruz. Kısa veya uzun dönem, askerlik tornasından geçmeyen hiçbir Türk evladı olmaz. Elbette günümüz teknolojisi ve şartları, askerliğin kritik birimlerinin ve işlerinin profesyonel kadrolar eliyle yürütülmesini gerekli kılıyor. Diğer muvazzaflarla birlikte sözleşmeli ve uzman kadrosundaki Mehmetçiklerimizin, ülkemize ve milletimize verdikleri hizmetlerle gurur duyuyoruz" ifadelerini kullandı.

"6 Şubat depremlerinde sadece 3 saat içinde felaket bölgesine hareket için hazır hale gelen bu tugayımıza bağlı Doğal Afetler Arama Kurtarma Taburu onlarca canımızı enkazın altından kurtarmıştır" diyen Erdoğan, "Ayrıca bölgedeki askeri birlikler de diğer yerlerden görevlendirilen askeri birliklerimizin de deprem çalışmalarına çok önemli katkıları olmuştur. Her ne kadar birileri fitne çıkarmak için sürekli zırvalayıp dursa da biz askerlerimizin deprem bölgesinde fedakarca yürüttüğü çalışmaları çok iyi biliyoruz" şeklinde konuştu.

Türkiye'nin deprem, sel, heyelan ve yangın tehditleriyle karşı karşıya olduğunu söyleyen Erdoğan, "Tabiatın kendi işleyişine saygılı bir hayat nizamı kurmazsanız, bir gün gelir tabiat gelir hakkı olanı alır, götürürüz. Depreme dayanıksız bina yaparsanız ilk büyük sallantıda yıkılır. Dere yatağına bina inşa ederseniz, ilk büyük yağışta sele kapılır. Ormanları korumazsanız ilk büyük yangında varınızı, yoğunuzu kül eder. Yumuşak ve meyilli sırta ev kurarsanız, gün gelir toprak onu yutar. Ben Rizeliyim. Bizde heyelan çok olur. Öyle olur ki, o çay fidanlarıyla evinizi de alır götürür. Maalesef geçmişin ihmalleri ve eksikleri yüzünden, ülkemizde tabii afetlere karşı hassasiyet taşıyan pek çok yerleşim yeri var. Biz bir yandan yeni yapıların bu gerçeklere uygun şekilde inşasının sağlarken, diğer yandan da mevcut yapı stoğumuzu yenilemenin yollarını arıyoruz. Kentsel dönüşüm çalışmalarıyla 3,3 milyon aileyi, TOKİ konutlarıyla 1,2 milyon aileyi güvenli ve huzurlu evlere kavuşturduk" dedi.

Türkiye'nin bulunduğu coğrafyada krizler ve savaşlar yaşandığını belirten Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bir siyasi ve insani tehditler var ki, ülke ve millet olarak bu konuda da ciddi risk altındayız. Küresel her krizin ilk etki alanı merkezinde bulunduğumuz coğrafyadır. Milletimizle olan binlerce yıllık hesaplaşmalarını hala bitirememiş kimi toplumlar ve devletler, bu toprakların sahibinin Türkiye olduğunu kabullenmek istemiyor. 

Artık kimsenin doğrudan vatanımıza saldırmaya cesareti yok. Ama terör örgütlerini kullanmak gibi, siyasi ve sosyal kaos denemeleri gibi, ekonomik tuzaklar gibi yöntemlerle yaptıkları asimetrik saldırılardan da asla geri durmuyorlar. Cumhuriyetimizin ilk asrında bu konuda çok acı tecrübeler yaşadık, çok ağır bedeller ödedik. Elbette biz de boş durmuyoruz. Son 20 yılda zirvesine ulaştırdığımız demokrasi ve kalkınma atılımlarımız sayesinde artık her alanda kendimize olan güvenimiz artmıştır." (HABER MERKEZİ)