Erdoğan: Eskiden evlatlarımız yurt dışına eğitime giderdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Eskiden bizim evlatlarımız yurt dışına eğitime giderdi, şimdi ülkemiz yüz binlerce yabancı öğrenciye ev sahipliği yapıyor” dedi.

Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen “Gaziantep'in Kurtuluşunun 100. Yılında 100 Hayırsever Eğitime Destek Kampanyası Ödül Töreni”nde konuşma yaptı.

Eski bakanlardan Güldal Akşit'in vefat ettiğini anımsatan Erdoğan, hem partinin genel başkan yardımcılığı hem de danışmanı olarak görev yapan Akşit'in cenaze töreninin cumartesi günü gerçekleştirileceğini dile getirdi.

Erdoğan, “Ölüm mukadder ve bu mukadder olan ölüm hepimiz için de geçerli. Hepimiz de ona yakınız. Bütün mesele ne yaptık, ne yapıyoruz, ne yapacağız? Şu anda ben karşımda yaptıklarıyla unutulmayacak hayırseverler olarak sizleri görüyorum ve unutulmayacak olan bu yaptığınız hayırlar yaşadığı sürece bunlar ebedi alemde hesaplara, kayda girecek olan yatırımlarımız” dedi.

'YAPTIĞINIZ GÜZEL İŞLERLE ÖMRÜNÜZÜN BEREKETİNİ ÇOĞALTAN MÜBAREKLER OLDUĞUNUZA İNANIYORUM'

“Allah razısı için insanlara hayırlı hizmetlerde bulunanlara mübarek dendiğini” söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sizlerin de yaptığı güzel işler ve hizmetlerle, mallarınızın ve ömrünüzün bereketini çoğaltan mübarekler olduğunuza inanıyorum. Sadece 'Komşusu açken tok yatan bizden değildir' emrini tüm dünyaya hakim kılabilsek, şu yerküre üzerinde mağdur kalmaz, tek bir mazlum bulunmaz” diye konuştu.

'GÖREVDEKİ ÖĞRETMENLERİN DÖRTTE ÜÇÜ BİZİM DÖNEMİMİZDE ATANDI'

“Bütçelerimizde en büyük payı hep eğitim öğretime ayırdık” diyen Erdoğan şöyle devam etti:

“Derslik sayımızı 343 binden 601 bine yükselttik. Yaptığımız 714 bin yeni öğretmen atamasıyla, bu sınıflarda eğitim öğretimin kesintisiz yapılmasını temin ettik. Halen okullarımızda görev yapan öğretmenlerin dörtte üçü bizim dönemimizde göreve başladı. Göreve geldiğimizde 76 üniversitemiz varken şimdi 207 üniversiteye, akademik personel sayısını 70 binden 180 bine çıkardık.”

Eskiden öğrencilerin eğitim için yurt dışına gittiğini belirten Erdoğan, “Eskiden bizim evlatlarımız yurt dışına eğitime giderdi, şimdi ülkemiz yüz binlerce yabancı öğrenciye ev sahipliği yapıyor.

Mesleki eğitimde son dönemde başlattığımız yeni ve yaygın uygulamalarla acil ihtiyaç duyulan alanlardan başlayarak iş dünyamızın yetişmiş insan gücü kaynağını karşılayacak adımları da atıyoruz” dedi. (İSTANBUL/AA)