Erdoğan: FETÖ'nün sosyal medya terörizmine asla boyun eğmedik

İstanbul'da konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "denetimsiz ve alabildiğine serbest bir alan" olarak nitelendirdi. Erdoğan, "Gezi olayları, 17-25 Aralık darbe girişimlerinde FETÖ bu alanı pervasızca kullanmaktan çekinmemiştir. FETÖ'nün sosyal medya terörizmine asla boyun eğmedik" dedi.

Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da AK Parti ilçe kongrelerine katıldı. İlk olarak Maltepe İlçe Kongresi'ne katılan Erdoğan, daha sonra Beykoz'a geçti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Maltepelilere: Sınıfta kaldınız

'DARGINLIK, KIRGINLIK KİTABIMIZDA YOK'

Konuşmasında birlik vurgusu yapan Erdoğan, "Fesat, fitne bunları ayaklarımızın altına alıyoruz. Dargınlık, kırgınlık olamayacak kitabımızda yok. Gençler, özellikle size sesleniyorum, dargınlık, fitne, fesat bunları FETÖ terör örgütünün aramıza soktuğu virüslerdir. Bunlardan kurtulacağız. AK Parti güçlendikçe Türkiye, Türk milleti de güçleniyor" dedi.

Parti teşkilatına uyarıda bulunan Erdoğan, "Önümüzdeki süreçte tüm teşkilat mensuplarımızın azami teyakkuz halinde bulunmaları azami önem arz ediyor. Her seçimde olduğu gibi 2019 seçimleri öncesinde de partimizin birlik ve beraberliğini örselemeye gücünü azaltmaya, konsantrasyonunu bozmaya yönelik teşebbüslerin olması kaçınılmazdır" diye konuştu.

'ANA MUHALEFET MECLİS KÜRSÜLERİNİ FETÖ'YE KİRALADILAR'

Sosyal medyayı, "denetimsiz ve alabildiğine serbest bir alan" olarak nitelendiren Erdoğan, şunları söyledi:

"Ne yazık ki denetimsiz ve alabildiğine serbest bir alan olan sosyal medya son yıllarda bu operasyonların ana mecrası haline gelmiştir. Gezi olayları, 17-25 Aralık darbe girişimlerinde FETÖ bu alanı pervasızca, namertçe kullanmaktan çekinmemiştir. Aylarca şişirilmiş, sahte hesaplar üzerinden itibar suikastları düzenlenmiş. Yalan ve iftira üzerimize boca edilmiştir. Milli ve yerli tavır sergileyen kim varsa, FETÖ'nün tetikçilerinin hedefi olmuştur. Ana muhalefet partisi ve başındaki zat da Meclis kürsülerini FETÖ'ye kiralayarak bu kalleş saldırılara kol kanat germiştir.

Utanmadan, arlanmadan haftalarca FETÖ'nun linç kampanyasına destek oldular. Ana muhalefet ortalığa boca edilen iftira ve montajlardan nemalanmaya çalışırken biz bu ahlaksızlığa prim vermedik. FETÖ'nün sosyal medya terörizmine asla boyun eğmedik. Hukuki ve idari tedbirlerle FETÖ'nun linç ve karalama furyasının önünü kesmeyi başardık. Bu süreçte, hem içeriden hem dışarıdan çok ciddi eleştiriler de aldık."

'BİZİ ELEŞTİRENLER DAHA İLERİ TEDBİRLER ALIYOR'

Anayasa Mahkemesi'nin kararlarını eleştiren Erdoğan, "Hatta o dönem Anayasa Mahkememiz, baskılara boyun eğerek vicdanları yaralayan bazı kararlara imza attı. Oysa meselenin ne demokrasi ne özgürlüklerle ne de hak ve hukukla alakası yoktu. Bilakis kalleş saldırının hedefi demokrasimiz, özgürlüklerdi. Bugün, o gün ki tavrımızın ne kadar doğru olduğu çok daha iyi anlaşılıyor" dedi.

İsim vermeden Facebook'un kullanıcı verilerini usulsüz kullanmasına değinen Erdoğan, şöyle devam etti:

"Özellikle son günlerde bir küresel sosyal medya şirketinin usulsüzlükleri üzerinden yapılan bizim haklılığımız ortaya çıkarıyor. O günlerde demokrasimizi, sosyal medyadan korumak için aldığımız tedbirler bugün Amerika'da, Avrupa'da çok daha ileri seviyelerde gündeme geliyor. O zaman bizi antidemokratik olmakla suçlayanlar, bugün sosyal medya şirketlerinin sorumsuzluğu hak ve hukuk tanımazlığı karşısında feveran ediyorlar." (İSTANBUL/DHA)