Erdoğan: Hey George, size daha çok hesap soracağız çok

Ankara'da metruk bir binadaki yangında 5 kişinin yangında hayatını kaybetmesi üzerine kentsel dönüşüm vurgusu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan "El ele vermemiz lazım. Verdiğimiz mesajları ne olur dikkate alın'' çağrısı yaptı. Erdoğan, seçimden sonra Ayasofya'nın camiye dönüştürüleceğini de söyledi. "Onların doları varsa bizim de Allah'ımız var" diyen Erdoğan, "Hey George, size daha çok hesap soracağız, çok" dedi.

Abone ol

DUVAR - Seçim çalışmalarını sürdüren Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, İstanbul'da 8 ilçede miting yapıyor. Konuşmasında Cumhur İttifakı adaylarına oy isteyen Erdoğan "Unutmayın, Cumhurbaşkanı'nın yanında olduğu bir büyükşehir belediyesi, ilçe belediyeleri onlar da güçlü olur'' dedi.

Erdoğan konuşmalarında özetle şunları söyledi:

UZAYDAN GELMEDİK: Biz uzaydan gelmedik, gökten zembille de inmedik, içinizden biri olarak çıktık, sizinle beraber durmadık yürüdük. Unutmayın, cumhur güçlü olursa Cumhurbaşkanı da güçlü olur. Unutmayın, Cumhurbaşkanı'nın yanında olduğu bir büyükşehir belediyesi, ilçe belediyeleri onlar da güçlü olur. Önümüzdeki 4,5 sene bu kardeşiniz Türkiye'nin Cumhurbaşkanı mı?

KENTSEL DÖNÜŞÜM BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ: Bugün Ankara'da İskitler'de maalesef bir metruk sayılabilecek binada çıkan yangında, 5 kardeşimiz yanarak öldü. 11 kardeşimiz ağır yaralı denilebilecek şekilde. Onlar da tedavide. Kardeşlerim işte maalesef metruk denilebilecek noktada çünkü orada bir değişim dönüşüm yapılıyor. Gelip orası boş bina diye oraya yerleşen bu vatandaşlarımız böyle bir durumla karşı karşıya kaldılar. Onun için bizim el ele vermemiz lazım. Onun için bizim verdiğimiz mesajları lütfen ne olur dikkate alın. Kentsel dönüşüm bizim için çok önemli.

YOK KIRGINMIŞ, DARGINMIŞ...:  (CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu) Bir ara SSK'nın Genel Müdürlüğü'nü yaptı batırdı. Onlar paraları götürdüler. 2,5 milyar dolar borçla İstanbul Belediyesi'ni aldım. Seçime fazla kalmadı artık bir yarınımız var. Bu noktada yok kırgınmış, dargınmış, bunlara değil biz doğruyu anlatalım. Biz ikna ile değil tebliğ ile görevliyiz. Kalpleri döndürecek olan Allah'tır. Dönmüyor, dönerse döner sen sadece anlat. İstanbul'a yapacağımız 3 yeni otogardan biri de Tuzla'da olacak.

EZAN, BAYRAK DÜŞMANLARI: Biz vatansever bir kadroyla yürüyoruz, ezan bayrak düşmanlarıyla bizim işimiz yok. İstiklal Marşı'mıza düşman olanlarla bizim işimiz yok. Daha şimdiden bölücü örgütün uzantıları karşımızdaki ittifakın İstanbul, Ankara adayları üzerinde şantajlara başladılar. Türkiye'de Kürdistan diye bir bölge var mı? Irak'ın kuzeyinde var çok seviyorsan defol oraya git.

HADİ GELİN BOĞUN: Bölücü terör örgütünün başının heykelini dikeceklermiş. HDP'ye gönül veren kardeşlerime sesleniyorum siz bunların peşinden mi gideceksiniz? Hendekler kazdılar oradaki Kürt kardeşlerimi öldürdüler. Kız çocuklarını dağa kaçırdılar. Bu pazar günü bunlara hesap sormayacak mıyız? Sırtımızı diyor kadın YPG'ye dayadık, PYD'ye dayadık. Ey kadın biz de sırtımızı milletimize ve Allah'ımıza dayadık. Aramızdaki fark bu. PKK sizi tükürüğü ile boğar diyor. Hadi gelin boğun. Cudi'de Kandil'de inlerine girdik girmeye de devam edeceğiz. FETÖ'cüler de aynı. Onlar kaçacak biz kovalayacağız.'

PENDİK MİTİNGİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra Pendik ilçesindeki mitingde konuştu. Erdoğan buradaki konuşmasında ise şu başlıklar öne çıktı:

CHP ÇARPIK KENTLEŞME DEMEK: CHP 3Ç demek. Çöp çukur çamur. CHP çarpık kentleşme demek. Pazar günü yapılacak seçimler için bir kez daha desteğinize talibiz. Biz 15 Temmuz'da Sayın Bahçeli ile bir araya geldik, o günden itibaren Cumhur İttifakı'nı oluşturduk. Artık mızrak çuvala sığmıyor. Siz CHP'nin adayına oy verdiğinizi sanacaksınız, belediyeyi Kandil'in militanları yönetecek. Trabzonluyum diyor Trabzonluyum diyerek Trabzonlu hemşehrilerimi mi aldatacaksın? Eğer işe oradan bakıyorsan Hazine Maliye Bakanım, İçişleri Bakanım Trabzonlu. Burada mesele hangi şehirden olup olmadığın değil adam olup olmadığın önemli. Ne kadar bilgi sahibisin. Ne kadar bu ülkeyi yönetme imkanın var? Binali Bey'in tek borcu İstanbuladır, milletimizedir. Hiç kimse seçimden sonra Binali Bey'e diyet ödetmeye kalkamaz Kandil'dekiler gibi veya Pensilvanya'dakiler gibi. CHP'nin Adalar Belediye Başkan Adayı İstiklal Marşı'nı söylemiyor. Çünkü Kandil'in arkasında olduğu HDP'nin İstikal Marşı bayrak diye bir derdi yok.

MALTEPE MİTİNGİ

Maltepe mitinginde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ekonomiye yönelik eleştirilerine yanıt verdi: "Bu mahalli idareler seçimi. Bay Kemal ekonomiden bahsediyor. Tamam da belediye başkanı ekonomiyi mi yönetecek? Türkiye'nin ekonomisini yönetmek bizim işimiz."

'BİZDEN İNTİKAM ALMAK İSTEYEN ÇOK'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra Sultanbeyli Kent Meydanı'nda düzenlenen mitinge katıldı. Pazar günü yapılacak seçimi "birilerinin intikam aracı haline getirmenin peşinde olduğunu" söyleyen Erdoğan, şöyle devam etti:

"Tabii bizden intikam almak isteyen çok. Bay Kemal de istiyor. Bayan Meral de istiyor. Ama öbür taraftan Netanyahu da istiyor, George da istiyor, isteyenler çok. Ama Ahmet'im, Mehmet'im, Ayşe'm Fatma'mla beraber yürüyeceksin, millet yürüyecek arkandan diyerek yürüyoruz. İşte biz buradayız. Onlar, gelecekleri varsa görecekleri de var. Bölücü terör örgütü bizden intikam almak istiyor. Çünkü sınırlarımız içinde kafasını ezdik. Sınırlarımız dışında da adım adım tepesine biniyoruz. Son olarak Kandil'de üst kadrodan bir ekibi imha ettik."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin Sultanbeyli'de düzenlediği mitingde konuştu. (Fotoğraf: Emrah Yorulmaz/Anadolu Ajansı)

Ayasofya Müzesi'nin seçimden sonra dönüştürüleceğini belirten Erdoğan, "Ayasofya'yı kısa zaman önce biliyorsunuz camiden müzeye çevirmişlerdi. Şimdi biz de inşallah seçimden sonra tekrar müzeden isim olarak camiye çevireceğiz ve bazı planlarımız var. Bu planları da uygulamaya koyacağız. Erdoğan'ın ağzından laf bir kere çıkar" dedi.

'YA BEYNİ SULANMIŞ YA AKIL GİT GEL YAPIYOR'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sultanbeyli'nin ardından Çekmeköy'e geçti. "Bize nasıl saldırdıklarını görüyorsunuz ama istedikleri gibi saldırsınlar. Onların doları varsa bizim de Allah'ımız var" diyen Erdoğan, "Hey George, size daha çok hesap soracağız, çok. Türkiye'yi bu yollarla terbiye edemeyeceksiniz. Bunun bedelini de ağır ödeyeceksiniz" ifadelerini kullandı.

Eski TBMM Başkanı Hüsamettin Cindoruk'un yerel seçimleri “Parlamenter demokrasinin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nden intikamı” olarak nitelendirdiğini hatırlatan Erdoğan, "Bir tane çıkmış, beyni sulanmış. Pazar günü için ne diyor? 'İntikam günüdür' diyor. Ya beyni sulanmış ya akıl git gel yapıyor. Neyin intikamını alıyorsun? Bu yapılan yatırımların mı intikamını alacaksın?" diye konuştu.

'ÜMRANİYELİ 39 KARDEŞİM CAN VERDİ'

Partisinin Ümraniye'de düzenlediği mitingde katılan Erdoğan, 1994 yılında yaşanan çöplük patlamasını hatırlattı. Erdoğan, "Ümraniye çöplüğü patladığı zaman benim Ümraniyeli 39 kardeşim burada can vermedi mi? Şimdi bunun hesabını Ümraniye yine bunlara sormayacak mı? Sormamız lazım. Bay Kemal belediyecilik neymiş, bunu görsün" dedi.

"O vahşi çöp depolama alanını" spor tesisi yaptıklarını dile getiren Erdoğan, "Aramızdaki fark bu. İşte bunu her yerde anlatmamız lazım. CHP'nin menfaatperest idarecileri tarafından yoksulluğa, yokluğa, yasaklara mahkum edilmiş bir İstanbul'un sorumluluğunu omuzlandık. CHP'nin tasallutu altında inim inim inleyen, havası solunmayan, pis kokudan geçilmeyen Haliç'i biz temizledik" şeklinde konuştu.

'VATANDAŞLARIMIZIN ŞİKAYETLERİNİ NOT ETTİK'

Bugünkü 7'nci mitingini Beykoz'da yapan Erdoğan, "16 Şubat'tan bu yana sadece İstanbul'da 21 ilçemizi ziyaret ettik. Türkiye genelinde ise Sivas'tan Hakkari'ye kadar, 59 ilimizin misafiri olduk. Vatandaşlarımızın bizden beklentilerini, taleplerini, şikayetlerini de tek tek not ettik. Eksikleri, hataları bizzat sahada yerinde tespit etme imkanı bulduk" ifadelerini kullandı.

'YEREL SEÇİMDE HANGİ EKONOMİYİ ÇÖZECEKSİN?'

CHP'lilerin "Ekonomi çok kötü. Ekonomiyi çözeceğiz" dediğini aktaran Erdoğan, şunları söyledi:

"Biz yerel seçim yapıyoruz. Yerel seçimde sen hangi ekonomiyi çözeceksin? Sende ekonominin hangi anahtarı var? Sen yerel seçimde bir defa personelinin maaşını nasıl ödeyeceksin onu konuş. Ekonominin şu anda dümeninde ben varım ben, devletin başkanı olarak ben varım, kabinem var. Senin ekonomiyle ilgili yapacak bir şeyin yok ki. Bu yerel yönetim seçimi. Kimi aldatıyorsun? Onun için benim vatandaşımı, halkımı aldatmak isteyen bu cahillere pazar günü öyle bir ders verin ki... 'Biz size bu ülkeyi emanet edemeyiz', bunu demeniz lazım."

'BAĞIMSIZLIĞA KASTEDENLER MUM GİBİ OLACAK'

Son mitingini Sarıyer'de gerçekleştiren Erdoğan, "Kur oyunları ve terör örgütleri üzerinden Türkiye'nin bağımsızlığına kastedenler 31 Mart sonrasında ya daha pervazsızlaşacaklar ya da milli iradenin karşısında mum gibi olacaklar, Cumhur İttifakı karşısında mum gibi olacaklar. Türkiye'nin güçlenmesini hazmedemeyenler, 31 Mart sonrasında ya daha da azgınlaşacaklar ya da kendilerine çekidüzen verecekler" dedi. (HABER MERKEZİ)