'Erdoğan iktidar sopalarına had bildirdi'

Hürriyet yazarı Akif Beki, 'İslamcı-Pelikan' kavgasına ilişkin Erdoğan'ın yaptığı açıklamaları yorumladı: Erdoğan, kendini iktidarın sopası zanneden düşünce bekçilerine had bildiriyor.

Abone ol

DUVAR - Hükümete yakın medyada başlayan dozu yüksek polemik ve karşılıklı suçlamalar, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Hindistan dönüşü uçakta yaptığı, "Tekkeye mürit aramıyoruz" açıklamasıyla yeni bir boyut kazandı. Medyadaki tartışmayı Erdoğan'a soran Milliyet yazarı Nagehan Alçı, kendini 'İslamcı' olarak nitelendiren yazarların artık AK Parti camiasında yeri olmadığını yazdı. Erdoğan'ın eski danışmanlarından Hürriyet yazarı Akif Beki, bugünkü yazısında da söz konusu tartışmaya değindi.

Beki'nin yazısında şu satırlar öne çıktı;

"... Ama Erdoğan, kendini iktidarın sopası zanneden düşünce bekçilerine had bildiriyor... Tehditle görüş empoze etmeye kalkışan baskıcı, dayatmacı tetikçileri hizaya çekiyor sanki.

İtiraz hakkını tanıyor, eleştiriye alan açıyor, dini terminolojiyle söylersek cevaz vermiş oluyor.

Bu aslında İslamcı bir tavır. Düşünen, yazan insanların siyasetle ilişkisini doğru kuran bir anlayış. Körü körüne bağlılık istememe, bir dini dogma gibi katı bakmaya zorlamama yaklaşımı."

'O isimlerin artık AK Parti'de yeri yok'