Erdoğan: İlk gözlem uydumuz İMECE, 11 Nisan'da fırlatılacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin yüksek çözünürlüğe sahip ilk gözlem uydusu İmece'nin 11 Nisan'da uzaya fırlatılacağını duyurdu.

Abone ol

DUVAR - Dünyanın herhangi bir yerinden hiçbir kısıtlama olmaksızın yüksek çözünürlüklü uydu görüntüsü çekebilme özelliğine sahip ‘İmece’, 11 Nisan’da uzay taşımacılığı yapan Space X tarafından yörüngesine fırlatılacak.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Yerli ve milli imkanlarla ürettiğimiz yüksek çözünürlüğe sahip ilk gözlem uydumuz ‘İmece’, 11 Nisan’da uzaydaki yörüngesine fırlatılacak. Yetişmiş insan kaynağımız, sağladığımız imkanlar ve geliştirdiğimiz teknolojiler sayesinde küresel uzay yarışında var olmayı sürdüreceğiz" dedi.

TÜBİTAK Uzay tarafından geliştiren ‘İmece’ için 11 Nisan Salı günü Ankara’da bulunan TÜBİTAK Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsü’nde fırlatma töreni düzenlenecek. Erdoğan’ın video mesajıyla katılacağı törende, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da yer istasyonunda bulunacak. 

Geri sayım ile başlayacak fırlatma, Türkiye saati ile 09.50'de gerçekleştirilecek.

GÖREV ÖMRÜ 5 YIL 

Sivil ve güvenlik amaçlı kullanılabilecek uydunun tasarım görev ömrü 5 yıl olarak planlandı. Proje kapsamında Türkiye'de ilk defa uzay uyumlu elektro-optik kamera tasarlanıp geliştirilerek üretildi. (HABER MERKEZİ)